Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Αρτέμιδα: Έκλεψαν δεξαμενή πυρόσβεσης


dexamenesΜια πλαστική δεξαμενή πυρόσβεσης πέντε τόνων έκλεψαν άγνωστοι δράστες απο την περιοχή της μαρτυρικής Αρτέμιδας. το γεγονός καταγγέλθηκε απο την Αναπτυξιακή Εταιρία της Περιφέρειας.
"Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Α.Ε. Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την κλοπή πλαστικής δεξαμενής πυρόσβεσης 5 τόνων, που ήταν τοποθετημένη στην Τοπική Κοινότητα Αρτέμιδας του Δήμου Ζαχάρως, στη θέση Άγιος Νικόλαος. Η κλοπή της δεξαμενής έγινε γνωστή την Τρίτη 24/04/2012.
H δεξαμενή τοποθετήθηκε στα πλαίσια του έργου με τίτλο «Τοποθέτηση δεξαμενών πυρόσβεσης και δημιουργία εθελοντικών ομάδων συντονισμού και ευθύνης σε πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας» που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Εταιρεία Π.Δ.Ε. Α.Ε. σε συνεργασία με τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό IOCC - International Orthodox Christian Charities, Inc  σε ορεινά πυρόπληκτα χωριά του νομού.
Σκοπός του έργου είναι η τοποθέτηση δεξαμενών πυρόσβεσης σε επιλεγμένα σημεία ορεινών πυρόπληκτων περιοχών και η δημιουργία ολιγομελών εθελοντικών ομάδων για την άμεση αντίδραση σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της πυρκαγιάς
Η πράξη αυτή χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη και κρίνεται καταδικαστέα καθώς καταδεικνύει την έλλειψη κοινωνικής συνείδησης και την αδιαφορία για κάθε προσπάθεια δράσης που έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα και των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών ειδικότερα.
Αποτελεί επίσης αποτρεπτικό παράγοντα απέναντι σε φορείς οι οποίοι επιθυμούν και δύνανται να οργανώσουν και να χρηματοδοτήσουν παρόμοιες δράσεις.
Η Εταιρεία κάνει έκκληση προς τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και παράγοντες αλλά και στους απλούς πολίτες να προστατέψουν ένα έργο το οποίο μπορεί μελλοντικά να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε κρίσιμες καταστάσεις παρόμοιες με αυτές του 2007.

Για οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζετε ή όποιο στοιχείο θεωρείτε χρήσιμο απευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα και στα τηλέφωνα της Εταιρείας: 2621037169, 2621037146".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...