Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ηandelsblatt: "Έρχεται πολιτικός σεισμός στην Ελλάδα"


Ηandelsblatt: "Έρχεται πολιτικός σεισμός στην Ελλάδα" : Για «αναβρασμό στην Ελλάδα» και για ανησυχία όσον αφορά την επόμενη ημέρα των εκλογών στη χώρα μας κάνουν λόγο τα ξένα ΜΜΕ.«Λίγες ημέρες πριν τις


Για «αναβρασμό στην Ελλάδα» και για ανησυχία όσον αφορά την επόμενη ημέρα των εκλογών στη χώρα μας κάνουν λόγο τα ξένα ΜΜΕ.


«Λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλές ενδείξεις για έναν πολιτικό σεισμό» τονίζει η Ηandelsblatt. Η γερμανική οικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα σημειώνουν απώλειες: «Η κρίση πολώνει τους Έλληνες. Βιώνουν την βαθύτερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια κρίση στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας, η ανεργία βρίσκεται σε ύψος ρεκόρ και δεν υπάρχουν ελπίδες για φως στην άκρη του τούνελ. Οι Έλληνες αισθάνονται ανασφάλεια, είναι συχνά απελπισμένοι και κερδισμένα είναι τα ακραία κόμματα».

«Το πολιτικό τοπίο έχει ρημάξει. Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την εικόνα μιας χώρας σε αναβρασμό, ενός λαού μπερδεμένου. Τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν τον Οκτώβριο του 2009 τη στήριξη του 80% των ψηφοφόρων. Σήμερα μόλις το 35% των Ελλήνων δηλώνει ότι θα τα ψηφίσει στις εκλογές της Κυριακής» καταγράφει η γερμανική εφημερίδα.

Στην άνοδο της Αριστεράς και το κόμμα του Πάνου Καμμένου στέκεται, εξάλλου, η Wall Street Journal, η οποία τα χαρακτηρίζει αουτσάιντερ που θα αλλάξουν το πολιτικό τοπίο.

«Πολιτικά ο οικονομολόγος Πάνος Καμμένος και ο δικηγόρος Φώτης Κουβέλης δεν έχουν πολλά κοινά. Και οι δύο όμως κατάφεραν τις τελευταίες εβδομάδες να γίνουν εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα τους. Τα κόμματά τους συνιστούν τώρα απειλή για τα καθιερωμένα κόμματα και την μεταρρυθμιστική πολιτική» τονίζει η αμερικανική εφημερίδα.

Στη συνέχεια, η WSJ σημειώνει ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και η ΔΗΜΑΡ μαζί πιθανόν να συγκεντρώσουν το 20% των ψήφων, «μια σημαντική επιτυχία εις βάρος των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα οποία συγκυβερνούν σήμερα».
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...