Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αρχαία Ολυμπία: Εδώ χτυπά η καρδιά του πολιτισμού και του αθλητισμού - Εκδηλώσεις για την Αφή

afiΜπορεί στην χώρα να βρισκόμαστε στον απόηχο της εκλογικής διαδικασίας και στο επίκεντρο αλλαγών στο πολιτικό σκηνικό, όμως στην Αρχαία Ολυμπία τις τελευταίες ημέρες ο χρόνος
μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου. Σημαντικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο αυτό, που θα κορυφωθούν το πρωί της Πέμπτης με τη μεγάλη στιγμή στο αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, όπου θα είναι στραμμένα τα βλέμματα εκατομμυρίων ανθρώπων είτε που θα βρίσκονται εκεί, είτε που θα παρακολουθούν μέσω της τηλεόρασης και το διαδικτύου τν τελετή αφής.
provesΉδη ξεκίνησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο των εθνικών εκλογών οι εκδηλώσεις του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με αφορμή την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου. Χθες πραγματοποιήθηκε τελετή από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για να τιμηθούν η χορογράφος, η Πρωθιέρεια και η ιέρειες της Αφής, μαζί με όλους τους συντελεστές στο δημαρχείο της πόλης (θα διαβάσετε άλλο ρεπορτάζ μέσα στην ημέρα από το ilialive.gr). Σήμερα συνεχίζονται με την αδελφοποίηση της Αρχαίας Ολυμπίας με την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Σάχα της Ρωσικής Ομοσπονίας, το Γιακούτσκ.
Σήμερα στις 4.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή Αδελφοποίησης Ολυμπίας με το Γιακούτσκ, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας Σάχα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στον Ναό της Ήρας.
Στις 7 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν της αντιπροσωπείας του Γιακούτσκ με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Παρουσίαση Αρχαίας Χορογραφίας «ΘΕΙΟΣ ΧΟΡΟΣ» σε σύνθεση και χορογραφία Δρ. Άννας Λάζου και εκδήλωση παραδοσιακών χορών όπου συμμετέχουν τα χορευτικά του Λυκείου Ελληνίδων, της Ομάδας ενηλίκων γυναικών Λυκείου Ελληνίδων και Ολυμπίας, της Ανδραβίδας και του Κούμανι.
Από το απόγευμα της Δευτέρας λειτουργούν στο ισόγειο του Δημαρχείου οι εκθέσεις Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά, Ολυμπιακών Δαδών με την ευγενική παραχώρηση και παρουσία του Νάσου Κριτσινέλη και προϊόντων του νομού, που οργανώνει το Επιμελητήριο Ηλείας.
Περισσότερα σε νεότερες αναρτήσεις...
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...