Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πύργος: Σημαντική η κατάθεση για τον άδικο χαμό από μηνιγγίτιδα μαθητή


Πύργος: Σημαντική η κατάθεση για τον άδικο χαμό από μηνιγγίτιδα μαθητή

Την παράλειψη μιας σημαντικής εξέτασης η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην διαπίστωση της μηνιγγίτιδας από το Νοσοκομείο του Πύργου, υποστήριξε κατά την αγόρευσή του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κούγιας, στη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, για τον άδικο χαμό του 17χρονου μαθητή, Τάσου Κριτσάρη.


Η ιατρός αιματολόγος που εκείνη την περίοδο ήταν η προϊσταμένη του αιματολογικού τμήματος του Νοσ. Αγίου Ανδρέα, κ. Τσακιρίδου, χθες ήταν η βασική μάρτυς της υπόθεσης και κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου αναφερόμενη στα συμπτώματα τα οποία η εργαστηριακή εξέταση του νεαρού ασθενούς έδειχνε.

Η ιατρός, υποστήριξε ότι η ίδια δεν μπόρεσε να αποσαφηνίσει από τι ο νεαρός είχε προσβληθεί ενώ παρουσίασε την εργαστηριακή κατάσταση του παιδιού με βάση την επιστημονική προσέγγιση μίας τέτοιας περίπτωσης. Η κ. Τσακιρίδου, δεχόμενη αρκετές ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, απάντησε με σαφήνεια για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ, την επικοινωνία που η ίδια είχε για το περιστατικό και ανέλυσε τα αποτελέσματα που βάσει των εργαστηριακών εξετάσεων έβλεπε να προκύπτουν.

«Επιβεβαίωσε η μάρτυς πως οι ιατροί στον Πύργο παρέλειψαν εντελώς να κάνουν μια ουσιαστική εξέταση που θα έδειχνε το πρόβλημα της μηνιγγίτιδας», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας Κριτσάρη, κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στο δικαστήριο ενώ σχολίασε πως οι ιατροί του Πύργου κατηγορούνται γιατί με βάση τα συμπτώματα που παρουσίαζε ο νεαρός μαθητής, θα έπρεπε να έχουν διαγνώσει την ασθένεια ώστε να του έχουν δώσει την κατάλληλη αγωγή.

Από την άλλη πλευρά οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων ιατρών δήλωσαν πως τίποτα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σε όσα ειπώθηκαν από την πολιτική αγωγή.
patrisnews.gr
εφ.ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...