Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Συγχαρητήριο Μήνυμα



του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας κ.Παναγιωτόπουλου Γιώργου για τους μαθητές που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα “Ecomobility


Για ένατη συνεχή χρονιά υλοποιήθηκε το πρόγραμμα ECOMOBILITY με διαγωνιστικό χαρακτήρα σε πανελλαδική κλίμακα. Δικαίωμα συμμετοχής, είχαν οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου και συγκεκριμένα, μία ομάδα από κάθε Γυμνάσιο, που αποτελείται από 6 έως 8 μαθητές.
Το  ecomobility είναι μία περιβαλλοντική εκστρατεία ευαισθητοποίησης των εφήβων που δημιουργήθηκε πριν οκτώ χρόνια μετά από μία αξιόλογη μελέτη που διενήργησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ο.Δ.Ε.& Μ.Ε. (MBA) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα εκπονείται από το Ecocity, Αστική Εταιρία μη Κερδοσκοπική που ασχολείται με θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και βασίζεται στην αυτενέργεια των εφήβων και την εθελοντική προσφορά, όπως συμβαίνει και με όλους τους συνεργαζόμενους και εμπλεκόμενους φορείς.
H εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Προστασίας του Πολίτη και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα, στο πρόγραμμα συμμετέχουν σημαντικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και επιστημονικοί φορείς.
Η Περιφέρεια Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, μέσω των συμμετεχόντων Σχολείων, διακρίθηκε και σε αυτή την περίπτωση.
Αναλυτικότερα, οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου Πάτρας πήραν το 1ο Δημιουργικό Βραβείο στην κατηγορία Δραματουργική Έκφραση για την Οικολογική Μετακίνηση και κέρδισαν την συμμετοχή τους στην Περιβαλλοντική κατασκήνωση ECOCAMP στη Ροδέα Καλαβρύτων, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.  Επίσης, ανάμεσα στους νικητές, στις υπόλοιπες κατηγορίες των Βραβείων Δημιουργικότητας, είναι το Γυμνάσιο Φαρών, που πήρε το 3ο Βραβείο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην τελική εξάδα για τα βραβεία Σύνθεσης και Δραματουργικής Έκφρασης επελέγη η εργασία της ομάδας των μαθητών 9ου Γυμνασίου Πάτρας, για το βραβείο ηλεκτρονικής έκφρασης επελέγη η εργασία της ομάδας των μαθητών του 21ου Γυμνασίου Πάτρας και για το βραβείο Εικαστικής Έκφρασης επελέγη η εργασία της ομάδας των μαθητών του Γυμνασίου Φαρών, μπαίνοντας στη τελική ευθεία που θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα.
Ο κ. Γ. Πaναγιωτόπουλος σχετικά με τη διάκριση των μαθητών υπογράμμισε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση, για άλλη μια φορά, να εκφράσω θερμά συγχαρητήρια σε βραβευθέντες μαθητές μας. Οι διακρίσεις τους αποτελούν χαρά για εμάς και επιβεβαίωση της σοβαρής δουλειάς που γίνεται στο χώρο της Εκπαίδευσης. Οι παρούσες επιτυχίες, που έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες, συνιστούν ισχυρή δήλωση της ποιοτικής παιδείας που αποκτούν οι μαθητές μας καθώς και της δημιουργικής ικανότητας, της οικολογικής ευαισθητοποίησης και της ανθρωπιστικής δράσης που εμφορούνται στους αυριανούς πολίτες.            
Ταυτοχρόνως, μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε την εφαρμογή καινοτόμων δράσεων στο πλαίσιο του σχολείου, στοχεύοντας σε μια ατομική και συλλογική ανάταση».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...