Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Απέραντος θρήνος για το φευγιό της Ελενίτσας



 Το Σάββατο στις 11 στην Αγία Μαρίνα Καταραχίου η κηδεία της

Πόσα μηνύματα αγάπης να χωρέσει ο μικρός πίνακας της τάξης της Ελένης, ο μικρός πίνακας του Γ3 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου; Πολλά μηνύματα, πολλές τρυφερές λέξεις, πολλές σκέψεις των
παιδικών ψυχών για την αγαπημένη τους φίλη που έφυγε. Αυτός ο πίνακας, στον οποίο μέχρι χτες υπήρχαν τα γράμματα της μικρούλας Ελένης, σήμερα έχει πλημμυρίσει από την παιδική αγνότητα, την αθωότητα, την αγάπη.
«Ελένη σ'αγαπώ πολύ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ. Να είσαι πάντα δυνατή. Με πολλή αγάπη. Βαλεντίνα, η καλύτερή σου φίλη».
«Ελένη σε αγαπάμε όλοι πάρα πολύ». Είναι μόνο δύο από τα τόσα μηνύματα των φίλων της.

Οι φίλοι της έχουν μείνει με ένα τεράστιο γιατί. Γατί η Ελένη έκλεισε την πόρτα και έφυγε και τους άφησε τόσο νωρίς και τόσο αδικαιολόγητα.
ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ
Η Ελένη, όμως, εκεί στους ουρανούς που ταξιδεύει, στην αγκαλιά των Αγγέλων, δεν θα τους ξεχάσει ποτέ. Θα γίνει ο δικός τους Φύλακας Άγγελος, θα κοιτάζει τους συμμαθητές της από ψηλά και θα τους προστατεύει πάντα. Και η «οικογένειά» της, το Γ3, αυτό το ξέρει. Το αποτύπωσε, εξάλλου, σε μια απλή ζωγραφιά.
Στο άδειο θρανίο της, η δασκάλα και οι φίλοι της ακούμπησαν λίγα δροσερά λουλουδάκια, για να θυμίζουν τη δροσιά των 9 χρόνων της. Σε μια γωνιά της τάξης, έχουν συγκεντρώσει τα ποιήματα, τις ζωγραφιές και τις εκθέσεις της μικρούλας. Και της υπόσχονται ότι δεν θα φύγουν ποτέ από εκεί.
Στο σπίτι της Ελένης, έχει απλωθεί ένας θρήνος. Για τους δικούς της ανθρώπους, τον πατέρα , τον παππού, τους θείους ο χρόνος σταμάτησε χθες το μεσημέρι, όταν η Ελένη κουράστηκε να παλεύει άλλο για τη ζωή της.
Ο πατέρας της, ο τραγικός ήρωας της ιστορίας, προσπαθεί να συνειδητοποιήσει πως πρέπει να αποχαιρετήσει το ένα αγγελούδι του και να εξηγήσει στο άλλο το φευγιό της αδελφούλας της για τους ουρανούς.
Η δεύτερη τραγική φιγούρα της οικογένειας, η μάνα, με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, δεν γνωρίζει ακόμα το φοβερό μυστικό.
Οι συγγενείς της Ελενίτσας προσπαθούν να γεμίσουν την αγκαλιά τους με μία απλή φωτογραφία της. Προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσο κουράγιο τους έχει μείνει, για να σταθούν δίπλα στους γονείς και στη μικρή αδελφούλα της. Ξέρουν πως πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς την Ελένη.
Θρηνούν όλοι. Θρηνεί και η αγαπημένη της γειτόνισσα που μόλις προχθές της τράβηξε τις τελευταίες φωτογραφίες, λες και το ήξερε...

iliapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...