Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ηλεία: Φορτώνεται το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης . . . (;)


Συνολικά 21 λαθρομετανάστες από αυτούς που εντοπίστηκαν το Σάββατο στην Κυλλήνη και δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα προσωρινής παραμονής, μεταφέρθηκαν χθες λίγο μετά
τα μεσάνυχτα στα κρατητήρια της Α.Δ. Ηλείας. Αυτό οξύνει τα προβλήματα και δημιουργεί νέα στο θέμα της προσωρινής παραμονής και της φύλαξης σε χώρους ακατάλληλους. Πλέον οι 21 στοιβάζονται σε κρατητήρια που χωρούν 30 άτομα μαζί με άλλους 25 κρατούμενους για ποινικά αδικήματα. Κρατούνται 46 άτομα σε έναν χώρο όπου πρόσφατα έχουν επισημανθεί τα προβλήματα ασφαλείας και που το προσωπικό δεν επαρκεί για την φύλαξη.


Τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν άρδην στο θέμα της λαθρομετανάστευσης στην περιοχή της Ηλείας, μετά και το χθεσινό κρούσμα. Ο νομός έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι του μεταναστευτικού, χωρίς να το θέλει και χωρίς επί της ουσίας να υπάρχει λόγος.

Το πρόβλημα πολλαπλό… Οι 21 – οι οποίοι δεν διέθεταν ταξιδιωτικά ή άλλα σχετικά έγγραφα, επί της ουσίας δεν είναι κρατούμενοι. Απλά λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας, πρέπει να σημανθούν να καταγραφούν και να τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα της διοικητικής απέλασης σε ορίζοντα ενός μήνα… κάτι που δεν γίνεται ποτέ, αφού αυτοί οι άνθρωποι θα βρεθούν να περιφέρονται κάπου ανά την Ελλάδα.

Το πρώτο σκέλος του προβλήματος αφορά στο ότι στην Ηλεία σταδιακά αυξάνονται τα περιστατικά με λαθρομετανάστες που προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη, ναυαγούν στα ανοιχτά του Κυπαρισσιακού και καταλήγουν πολλές φορές στο νομό μας.

Το δεύτερο σκέλος αφορά στην άλλη παράμετρο, διαφυγής των λαθρομεταναστών. Η Ηλεία λόγω της θέσης της και των πολλών χιλιομέτρων προσιτής ακτογραμμής που δύσκολα ελέγχεται στο σύνολό της, αποτελεί ιδανικό σημείο διαφυγής.

Και την τελευταία διετία, έχουν αυξηθεί τα κρούσματα μεταφοράς λαθρομεταναστών από την Αθήνα προς την περιοχή μας, όπου πολλές φορές καταλήγουν να παραμένουν κάποιοι από αυτούς στην περιοχή αναζητώντας την τύχη τους εδώ, πολλές φορές μη έχοντας χρήματα να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Το νέο σε αυτή την πρακτική είναι πως οι διακινητές – έμποροι ελπίδας, επιχειρούν διαμέσου της Κυλλήνης να προωθήσουν λαθρομετανάστες στη Ζάκυνθο, ώστε να δοκιμάσουν να φύγουν πιο εύκολα από θαλάσσης για την Ευρώπη. Τέτοια περίπτωση ήταν και η χθεσινή και σίγουρα προκαλεί "πονοκέφαλο" στις Αρχές αυτή η κατάσταση.

Το τρίτο σκέλος είναι πως σε κάθε περίπτωση φορτώνουν τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας με προσωρινά κρατούμενους από αυτές τις περιπτώσεις. Όπως προαναφέραμε οι χώροι στον Πύργο δεν προσφέρονται για αυτό το σκοπό, παρά ταύτα το «έργο» επαναλαμβάνεται συχνά και οι κίνδυνοι παραβλέπονται.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...