Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ηλεία: Eνισχυμένοι βοριάδες την Πέμπτη - Σε επίπεδα καύσωνα το Σαββατοκύριακο - Κίνδυνος πυρκαγιών

kausonas_1Αρκετή ζέστη περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου με τα θερμόμετρα στους 35 βαθμούς Κελσίου. Τονίζουμε, από αύριο Πέμπτη 14/6 μπαίνουμε σε περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας για περιστατικά
δασικών πυρκαγιών, όπως από την περασμένη Κυριακή 10/6 ήδη έχουμε ενημερώσει στις τακτικές προγνώσεις αλλά και σε αναλυτική ενημέρωση χθες, οπότε και απαιτείται αυξημένη προσοχή!  Σε επίπεδα καύσωνα τα θερμόμετρα το Σαββατοκύριακο και κυρίως την Κυριακή τον εκλογών.

Αναλυτικά, αύριο Πέμπτη 14/6 θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι που θα πνέουν μέτριοι 4 με 5, τοπικά ισχυροί 6 και στο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Τα θερμόμετρα σε μικρή κάμψη στους 31 και τοπικά 32 βαθμούς Κελσίου ωστόσο "ευχάριστη" θα είναι η αίσθηση της ζέστης λόγω των βοριάδων. Αυξημένος κίνδυνος εξάπλωσης πυρκαγιών.

Ζεστός καιρός την Παρασκευή 15/6 με την θερμοκρασία στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι σχεδόν μέτριοι 4 και στο Ιόνιο μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο των εκλογών 16-17/6 θα είναι το πρώτο για το φετινό καλοκαίρι στην Ηλεία με θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα. Και αυτό γιατί το ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο καθώς θα περνά τους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου θα διέρχεται στην Ηλεία ως καταβάτης, εκτινάσσοντας τον υδράργυρο σε υψηλές τιμές.

Το Σάββατο περιμένουμε τιμές στα όρια του καύσωνα 36 και τοπικά στα εσωτερικά τμήματα του νομού 37 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή περιμένουμε 37 και τοπικά 38 βαθμούς.  Οι άνεμοι το Σάββατο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4 με 5 και την Κυριακή βορειοανατολικοί, καταβάτες, 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά ημιορεινά - ορεινά του νομού ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Οι συνθήκες αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιών. Μεγάλη προσοχή!

Με ανάλογες συνθήκες φαίνεται να ξεκινά, την Δευτέρα 18/6, η νέα εβδομάδα.

Παρακολουθούμε τα προγνωστικά στοιχεία και θα ενημερώσουμε με νεότερες προγνώσεις.

Πρόγνωση καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...