Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πέντε Ηλείοι συμμετείχαν στα επεισόδια του Φεβρουαρίου στην Αθήνα

epeisodiaΑπό την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο πεντάμηνης ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας και σε συνεργασία
με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποιήθηκαν είκοσι οχτώ (28) άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, τους βανδαλισμούς, τις φθορές και τις λεηλασίες, την 12.02.2012, στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για είκοσι δύο (22) Ελληνες (16 άνδρες και 6 γυναίκες), καθώς και έξι (6) αλλοδαπούς (5 άνδρες και 1 γυναίκα). Συνολικά οι δράστες είναι ηλικίας από 18 έως 48 ετών και διαμένουν σε διάφορες περιοχές των νομών Αττικής, Ηλείας, Αχαΐας, Λάρισας και Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την Αστυνομία από την Ηλεία τα άτομα που έχουν εντοπιστεί είναι πέντε, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα, χωρίς να έχουν δοθεί άλλα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 12.02.2012, ομάδες ατόμων, που είχαν παρεισφρήσει στον κύριο όγκο προγραμματισμένης κινητοποίησης-συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσαν εμπρησμούς, εκτεταμένες φθορές και βανδαλισμούς σε οχήματα, κτιριακές εγκαταστάσεις Τραπεζών και εμπορικά καταστήματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις προέβησαν σε λεηλασίες των καταστημάτων αυτών. Επιπλέον, είχαν εκδηλώσει επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, με ρίψεις βομβών μολότοφ, μαρμάρων και άλλων αντικειμένων, προβαίνοντας παράλληλα σε εμπρησμούς υπηρεσιακών δικύκλων της ομάδας Δ.Ε.Λ.Τ.Α.

Ύστερα από την έκδοση σχετικών Εισαγγελικών διατάξεων, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται άτομα που συμμετείχαν στην διάπραξη των αδικημάτων αυτών.

Σημειώνεται ότι στη διαδικασία ταυτοποίησης ήταν καθοριστική η συμβολή των πολιτών, οι οποίοι επικοινωνώντας στους τηλεφωνικούς αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα, παρείχαν σημαντικές πληροφορίες και στοιχεία, τα οποία σε συνδυασμό με τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών οδήγησαν στον εντοπισμό των (28) δραστών.

Σχηματίστηκαν σε βάρος τους δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή, κατά περίσταση, σε σοβαρά αδικήματα, όπως εμπρησμούς και εκρήξεις, παραβάσεις σχετικά με τα όπλα, τις εκρηκτικές ύλες, για επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, για διατάραξη κοινής ειρήνης, ναρκωτικά και αποδοχή και διάθεση προϊόντων
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...