Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Φιάσκο του υπουργείου Παιδείας με τους κωδικούς κατάθεσης των μηχανογραφικών - Ανάστατοι χιλιάδες μαθητές από τις πλαστογραφίες των δελτίων τους

panelladikesΜετά το σάλο που προέκυψε στις πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Φυσικής έρχεται άλλη
μία αδυναμία του υπουργείου Παιδείας, να προκαλέσει αναστάτωση σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους.

Η αδυναμία του υπουργείου Παιδείας να παράσχει οποιαδήποτε μορφή ασφάλειας στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μέσω internet, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τα οποία αναμένεται τις επόμενες ώρες να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Η αρχή του κακού έγινε όταν το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην παράσχει στους μαθητές που ήθελαν να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο μέσω διαδικτύου ένα προσωπικό κωδικό "pin". Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μαθητές να καλούνται να βάλουν έναν δικό τους κωδικό με τους περισσότερους να βάζουν είτε την ημερομηνία γεννήσεώς τους είτε ακόμα και το κινητό τους τηλέφωνο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες μαθητές μεταξύ τους να γνωρίζουν εξαρχής τους κωδικούς των άλλων συμμαθητών τους και στο πλαίσιο των πειραγμάτων, ο ένας να καταθέτει μηχανογραφικό για λογαριασμό του άλλου. Έτσι όταν ένας μαθητής προσπάθησε να καταθέσει μηχανογραφικό δελτίο μέσω διαδικτύου, το υπουργείο Παιδείας του κλείδωνε τον λογαριασμό, γιατί υπήρχε άλλη κατάθεση με τα ίδια στοιχεία.

Για το θέμα έχουν υπάρξει ήδη μέχρι στιγμής 4 καταγγελίες για πλαστές δηλώσεις μηχανογραφικών δελτίων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μάλιστα έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εις βάρος δύο ελλήνων ηλικίας 50 και 55 ετών για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt οι δύο άνθρωποι αυτοί ουδεμία ευθύνη φέρουν για το περιστατικό, απλά τα παιδιά τους φέρονται να έκαναν πλάκα σε συμμαθητές τους και να κατάθεσαν αντί για αυτούς μηχανογραφικά, αλλά το έκαναν από τον υπολογιστή του μπαμπά τους. Και έτσι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε το στίγμα αυτών των δύο υπολογιστών που οι ιδιοκτήτες είναι οι δύο συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Για την υπόθεση αυτή υπεβλήθη, προ ημερών, έγκληση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από δύο 18χρονους ημεδαπούς, τελειόφοιτους Λυκείου, που διαμένουν στην Αθήνα. Ειδικότερα, οι δύο 18χρονοι κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να υποβάλλουν μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, είχαν ήδη υποβάλλει πλαστά μηχανογραφικά δελτία, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο ημεδαπών θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
newsit.gr-ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...