Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

To Ειρηνοδικείο Βαρθολομιού δικαίωσε δανειολήπτες με βάση τον Νόμο για υπερχρεωμένα νοικοκυριά

 Μεγάλη νίκη των καταναλωτών και του ΙΝΚΑ Ηλείας με διαμεσολαβητή τον δικηγόρο του κ. Γιώργο Τζίμα
Η ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Πρόκειται για δανειολήπτη έγγαμο, πάτερα δύο ανηλίκων τέκνων με καθαρές αποδοχές 651,19 ευρώ μηνιαίως. Η σύζυγός του άνεργη. Στην κατοχή του είχε μια πρώτη κατοικία 84,59 τ.μ. η οποία είχε κατασκευαστεί κατά το έτος 1954 και μετά, και ένα αυτοκίνητο του 2001 με άδεια κυκλοφορίας του 2001 αξίας 2.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό
των οφειλών ανερχόταν σε 87.179 ευρώ . (ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ, Eurobank).
Το δικαστήριο δέχτηκε την αίτησή του και ρύθμισε τα χρέη του καταναλωτή ως εξής: Εμπορική 90 Ευρώ μηνιαίως, Eurobank 51 ευρώ μηνιαίως και Αγροτική 9 ευρώ μηνιαίως.
Προφυλάσσει και την πρώτη κατοικία από εκποίηση λόγο των χρεών προς τις τράπεζες. Είχε προηγηθεί εξωδικαστικός συμβιβασμός.
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
Πρόκειται για δανειολήπτρια έγγαμη με δυο παιδιά άνεργα, εποχιακή στο επάγγελμα σε ξενοδοχειακή μονάδα. Οι μηνιαίες αποδοχές της δεν ξεπερνούν τα 635 μηνιαίως. Ο σύζυγός της εργάζεται σε εργοστάσιο με αποδοχές 477 ευρώ το μήνα. Το συνολικό ύψος των οφειλών προς τις τράπεζες ήταν 55.135,42 ευρώ.
Το δικαστήριο έκρινε ως προς την διάσωση της κατοικίας της δανειολήπτριας, «χάρη» (τέσσερα χρόνια) ώστε να ξεκινήσει η καταβολή των 180,39 ευρώ μηνιαίως επί 120 μήνες.
Ρύθμισε τα υπόλοιπα χρέη της δανειολήπτριας με μηνιαίες καταβολές επί μια τετραετία 107 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα και 493 ευρώ στην Εμπορική Τράπεζα. Διασώζει την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας της Δανειολήπτριας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το ειρηνοδικείο έλαβε σοβαρά γνώση ότι και οι δυο δανειολήπτες βρίσκονται σε αδυναμία αποπληρωμής των δάνειων τους προς τις τράπεζες. Επίσης εξετάστηκε από το Ειρηνοδικείο με μεγάλη προσοχή, οι μηνιαίες δαπάνες για διαβίωση των οικογενειών των δανειοληπτών, και δόθηκε ιδιαίτερη έμβαση στο γεγονός, ότι η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα έχει επιφέρει μεγάλες περικοπές και απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Όπως τονίζεται, το ΙΝΚΑ Ηλείας θα συνεχίσει την μάχη ώστε να ρυθμίσει και τα χρέη του και ο τελευταίος Ηλείος καταναλωτής.
iliapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...