Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ποδαρικό... με καρδιοχτύπι! – Χαμογέλασε ο Ολυμπιακός, διαμαρτύρεται η Βέροια


Μετά από ένα παιχνίδι γεμάτο φάσεις ο Ολυμπιακός ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της μαχητικής Βέροιας (2-1) και μπήκε με το... δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Ακυρώθηκε λανθασμένα τέρμα των γηπεδούχων στο 0-0 – Από ένα δοκάρι και οι δυο ομάδες.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Οι Πειραιώτες, έχοντας για πρώτη φορά σε επίσημο ματς τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στο πάγκο τους, δεν ξεκίνησαν καλά, παραλίγο να το πληρώσουν, όμως τελικά έφυγαν από την Βέροια με το πολυπόθητο τρίποντο.

Το σκορ για τους "ερυθρολεύκους" άνοιξε ο Ραφίκ Τζιμπούρ με εντυπωσιακό τρόπο, ο Ιωάννου ισοφάρισε, αλλά τελικά πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Μοδέστο έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Γρήγορος ρυθμός απ' την αρχή του αγώνα, με την Βέροια να μην έχει το... τρακ της νεοφώτιστης, να “πατάει” καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα να νιώθει και αδικημένη στη φάση του 11', όταν πέτυχε γκολ με τον Ιωάννου, το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα από τον βοηθό του διαιτητή Βοσκάκη.

Με το πέρας του χρόνου οι “ερυθρόλευκοι” ανέβασαν ρυθμό, δημιούργησαν απανωτές ευκαιρίες και έφτασαν τελικά στο 1-0 με το ωραίο τακουνάκι του Τζεμπούρ (19'). Έτσι ο Αλγερινός βρήκε δίχτυα για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στο πρώτο του ματς πρωταθλήματος.

Η συνέχεια όμως για τους Πειραιώτες δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού κατέβασαν ταχύτητα, κάτι κάτι που το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πίεσαν ψηλά και έφτασαν στην ισοφάριση στο 30' με τον Ιωάννου. Τραγική η αντίδραση του Κάρολ στην συγκεκριμένη φάση, αφού έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του!

Η εξέλιξη αυτή “αφύπνισε” τους πρωταθλητές που δημιούργησαν φάσεις, κυρίως από πλαγιοκοπήσεις και έφτασαν τελικά στο 2-1 με τον Μοντέστο λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια (42'). Να τονίσουμε πως στο γκολ υπήρξε λάθος από τον πορτιέρε των γηπεδούχων, αφού ο Δασκαλάκης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα από την Βέροια στην επανάληψη, θέλοντας να μην διακινδυνεύσει μία ακόμα ισοφάριση (Ιμπαγάσα και Μασάδο είχαν τον έλεγχο στο κέντρο και επιθετικά). Η Βέροια έψαχνε την... καλή στιγμή για να “χτυπήσει” και μάλιστα είχε και δοκάρι στο 58' με τον Ολαϊτάν. Η “απάντηση” πάντως των Πειραιωτών ήταν άμεση, με το δοκάρι του Ιμπαγάσα (61').

Παρόλο που ο ρυθμός στην συνέχεια έπεσε, οι φάσεις συνεχίστηκαν και από τις δυο πλευρές. Πιο σημαντική αυτή του 76', όταν ο Ιωάννου δεν μπόρεσε εξ επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ. Το σκορ πάντως δεν άλλαξε και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε μία σημαντική νίκη, κόντρα σε ένα αντίπαλο που σε αρκετά σημεία τον κόντραρε στα ίσα.

Οι συνθέσεις:

Βέροια (Μάκης Χάβος): Δασκαλάκης, Γεωργιάδης (46’ Καλτσάς), Σνάουτσνερ, Καλί (48’ Τζημογιάννης), Τόμας, Καλογέρης, Ζε Βίτορ, Γεωργέας, Ολαϊτάν (77’ Γκιγέρμο), Μπαρκάν, Ιωάννου

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Αμαρατίδης, Βεργώνης, Παυλίδης.

Ολυμπιακος (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μοντέστο (87’ Γκρέκο), Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Αμπντούν (73’ Φουστέρ), Μασάδο, Τζεμπούρ (82’ Μήτρογλου).

Στον πάγκο: Μέγερι, Παπζάζογλου, Πάντελιτς, Μήτρογλου, Φετφατζίδης.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Τσολάκης (Αθηνών)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας 
NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...