Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ηλεία: Σπείρα ΡΟΜΑ εγκληματιών ρήμαζε Πύργο και Κάμπο - Πάνω από 30 κλοπές και διαρρήξεις και μια ληστεία


diarriktes1Σε περισσότερες από 30 περιπτώσεις κλοπών και μια ληστεία, φέρεται να εμπλέκεται μια ομάδα ΡΟΜΑ από τη Γαστούνη. Με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας
Πύργου οι δράστες «χτυπούσαν» σε Γαστούνη, Λεχαινά και Πύργο, ενώ η προανάκριση που συνεχιζόταν χθες ως αργά το βράδυ αναμενόταν να φέρει στο φως και άλλες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται οι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την ληστεία που έγινε σε βάρος του ηλικιωμένου πατέρα του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου στα Λεχαινά πριν μερικές εβδομάδες.. Στις έρευνες που έγιναν στη συγκεκριμένη υπόθεση οι αστυνομικοί προσήγαγαν και αλλοδαπούς και ΡΟΜΑ, όπου στους τελευταίους άρχισαν να διαφαίνονται κάποια στοιχεία. Σε συνεργασία των τοπικών αστυνομικών τμημάτων στα Λεχαινά και τη Γαστούνη με την Υ.Α. Πύργου, τα στοιχεία οδηγούσαν στην εξιχνίαση μεγάλου αριθμού κλοπών και διαρρήξεων και μαζί τους στη ληστεία των Λεχαινών.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τουλάχιστον πέντε άτομα ηλικίας 34, 34, 27, 19 και 13 !!! ετών, ενώ αναζητούνται και άλλα άτομα. Οι Αρχές κάνουν λόγο για ΡΟΜΑ που συνέστησαν εγκληματική ομάδα με συνεχή δράση. Χθες το πρωί η προανακριτική διαδικασία εμφάνιζε διαρκώς νέα στοιχεία με εκπληκτική ραγδαιότητα και ως το απόγευμα του Σαββάτου, τουλάχιστον 30 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων συνδέονταν με τους δράστες μαζί και με τη ληστεία όπου κάποιοι από τους συλληφθέντες φέρονται να αναγνωρίστηκαν από το θύμα τους.

Οι αστυνομικοί μέσα από τις υποθέσεις που έχουν εξιχνιάσει έως τώρα εκτιμούν πως βρίσκονται μπροστά στην ομάδα που το τελευταίο διάστημα δημιούργησε την έξαρση εγκληματικότητας κυρίως στην περιοχή του Κάμπου.

Θεωρείται βέβαιο και οι έρευνες οδηγούνται προς την κατεύθυνση αυτή πως εμπλέκονται και άλλα άτομα, καθώς η σπείρα δρούσε βάση οργανωμένου σχεδίου αλλά με διαφορετική σύνθεση προσώπων κατά περίπτωση.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...