Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το θέμα των σκουπιδιών στο Δήμο Πύργου – Ζητά έρευνα και για οικονομικά δεδομένα την τελευταία δεκαετία - Τι δηλώνει ο δήμαρχος

skoupidia33Η «δυσοσμία» των σκουπιδιών στον Πύργο, έπνιξε όλη την περιοχή και δρομολογεί πλέον σημαντικές εξελίξεις. Επείγουσα προκαταρτική εξέταση
διέταξε σήμερα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας κ. Μεϊδάνης, σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων από το Δήμο Πύργου. Ζητά να διερευνηθεί η τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων, όπως απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, παράβασης καθήκοντος κλπ.

Ειδικότερα από τον Εισαγγελέα Ηλείας ζητείται:

Να εξακριβωθεί επακριβώς το χρηματικό ποσό των ετήσιων επιχορηγήσεων (τακτικών και έκτακτων) του υπουργείου Εσωτερικών προς το Δήμο Πύργου, για τη διαχείριση των απορριμμάτων κατά την τελευταία δεκαετία από το έτος 2002 έως και σήμερα, κατ΄ έτος και συνολικά.

Να επισυναφθούν όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύργου κατά την ανωτέρω χρονική περίοδο που αφορούν τόσο την ανάθεση μεταφοράς απορριμμάτων, όσο και μετά τη λειτουργία του δεματοποιητή, των εργασιών αυτών.

Να επισυναφθούν όλες οι συμβάσεις ανάθεσης τόσο της μεταφοράς απορριμμάτων, όσο και κατόπιν των εργασιών στο δεματοποιητή, κατά την ανωτέρω χρονική περίοδο. Να εξακριβωθούν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των αντισυμβαλλομένων.

Να επισυναφθούν όλα τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής (και τα συνοδευτικά αυτών έγγραφα) που εκδόθηκαν κατά την εκτέλεση των ανωτέρω συμβάσεων στην ίδια χρονική περίοδο. Να ζητηθούν τόσο από την Υπηρεσία Επιτρόπου στο Ελεγκτικό Συνέδριο ν. Ηλείας, όσο και από το δήμο Πύργου. Ταυτόχρονα να ληφθεί κατάθεση επ’ αυτών του αρμοδίου υπαλλήλου για την ενταλματοποίηση δαπανών του Δήμου Πύργου.

Να επισυναφθούν μέσω της Υπηρεσίας Επιτρόπου στο Ελεγκτικό Συνέδριο ν. Ηλείας, όλοι οι Απολογισμοί του Δήμου Πύργου που κατατέθηκαν σε αυτή κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται πως ο Εισαγγελέας Ηλείας ξεκινά διερεύνηση σε βάθος το θέμα των σκουπιδιών. Δεν στέκεται επιφανειακά στα τελευταία γεγονότα, αλλά γυρνά δέκα χρόνια πίσω όπου έχει τις ρίζες του το πρόβλημα μετά την κατάργηση κάποιων ΧΑΔΑ στην περιοχή.

Το θέμα των ενταλμάτων πληρωμής και κατά πόσο αυτά συνάδουν με το πραγματικό κόστος των εργασιών τόσο στην περίπτωση της Αγγινάρας όσο και στην περίπτωση του Ποτοκίου, αλλά και το θέμα των απολογισμών που έφτασαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η έγκρισή τους και γενικότερα τα οικονομικά δεδομένα της διαχείρισης των σκουπιδιών τίθενται υπό έλεγχο.

Διαβάστε τι δηλώνει ο δήμαρχος Πύργου ΕΔΩ
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...