Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ηλεία: Δεν ρυθμίζονται τα μη εγγυημένα πυροδάνεια!


Ηλεία: Δεν ρυθμίζονται τα μη εγγυημένα πυροδάνεια!  Η Διεύθυνση Πιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών έχει αρνητική εισήγηση και συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση ή παράταση αποπληρωμής για τα πυροδάνεια που δεν έχουν εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.  Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα το οποίο έχει θέσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος  και η διοίκησή του  τόσο  στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στις τράπεζες.



Σύμφωνα με χθεσινό πρωτοσέλιδο  δημοσίευμα της «Ελευθερίας» Μεσσηνίας όπως  αποκαλύπτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Θανάσης Πετράκος,  οι απαντητικές επιστολές της Ελληνικής  Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας είναι αρνητικές και απρόθυμες  να προχωρήσουν σε  συνολική ρύθμιση των πυροδανείων(αφορά περίπου  28.000 επαγγελματίες και επιχειρηματίες των Νομών Ηλείας,  Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Εύβοιας και επαρχίας Αιγιαλείας του Νομού Αχαΐας).


Αν τελικώς δεν δοθεί παράταση με  απόφαση του υπουργείου Οικονομικών,  χιλιάδες επιχειρήσεις των πυρόπληκτων  νομών θα μπουν στον ?Τειρεσία? και κινδυνεύουν με πλήρη καταστροφή. Υπενθυμίζουμε ότι στα δάνεια που έχουν εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έχει δοθεί παράταση αποπληρωμής ενός έτους,  ενώ οι υπόλοιποι επιχειρηματίες καλούνται να πληρώσουν εν μέσω κρίσης τη δόση που έληξε τον Ιούνιο και τη δόση  που λήγει το Δεκέμβριο.
Γιώργος Κ.Ροζής
giorgosrozis@yahoo.gr
 patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...