Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς φάρμακα και γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

- Ήδη πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα
- Από τη Δευτέρα θα πληρώνουν και τους γιατρούς
- Με διακοπή συμβάσεων απειλεί ο ΕΟΠΥΥ τους γιατρούς

Νέος Γολγοθάς περιμένει από Δευτέρα τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί αρχίζουν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την εξόφληση των χρεών του οργανισμού.

Οπως λένε, ο ΕΟΠΥΥ τους οφείλει συνολικά 800 εκατ. ευρώ (570 εκατ. ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια μέχρι το 2011, και 230 εκατ. ευρώ για το 2012). Επίσης ζητούν την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 1% του ΑΕΠ και την απευθείας καταβολή των εισφορών υγείας των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς την μεσολάβηση των επιμέρους ταμείων, αλλά και την αποχώρηση της "αποτυχημένης" διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε την είδηση στο iatropedia.gr

Οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναμένεται να συναντηθούν τη Δευτέρα με τη διοίκηση του Οργανισμού προκειμένου να συζητήσουν τα κρίσιμα ζητήματα.

Οι ασφαλισμένοι απο το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους, καθώς οι φαρμακοποιοί ανέστειλαν την επι πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, διεκδικώντας άμεση αποπληρωμή των οφειλών από τον Οργανισμό.

Ο Υπουργός Υγείας, Α. Λυκουρέντζος ζήτησε από τους φαρμακοποιούς να δείξουν κατανόηση και να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, ωστόσο ο κλάδος φαίνεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω, διεκδικώντας την καταβολή τρεχουσών οφειλών και χρεών περασμένων ετών.

Διαβάστε περισσότερα στο iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...