Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Συμφόρηση στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας


Συμφόρηση στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας

Η σύλληψη των παράνομων μεταναστών έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα της συμφόρησης των κρατητηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας όπου εκεί χθες το πρωί κρατούνταν 51 συνολικά άτομα για διοικητικές αλλά και ποινικές υποθέσεις.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να μη μπορούν να μεταφερθούν εκεί οι 13 Ινδοί και μέχρι και αργά το μεσημέρι να κρατούνται στο προαύλιο του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης.


Συμφόρηση στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΗλείαςΗ Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας και ο ίδιος ο πρόεδρος Ηλίας Παναγούλης από την πρώτη στιγμή της σύλληψης των λαθρομεταναστών ασκούσαν πιέσεις για την αποσυμφόρηση των κρατητηρίων και σε συνεργασία αλλά και με συντονισμένες ενέργειες του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας Δημήτρη Αλεξόπουλου επετεύχθη νωρίς το απόγευμα η απομάκρυνση από το νομό των 30 Πακιστανών που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στην περιοχή της Λυγιάς στο Βαρθολομιό, αφού τους δόθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα για τη διοικητική τους απέλαση.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Ηλίας Παναγούλης κατήγγειλε την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια και το σωματείο από την πρώτη στιγμή ζητούσε τη μετακίνηση κρατουμένων σε όμορες αστυνομικές διευθύνσεις. «Από την πλευρά μας σα σωματείο ζητούμε τη μετακίνηση κρατουμένων σε όμορες διευθύνσεις όπως γινόταν το προηγούμενο διάστημα και με την Α.Δ Ηλείας όπου μεταφέρονταν κρατούμενοι από άλλες διευθύνσεις. Ζητάμε να φύγουν οι κρατούμενοι και να φυλαχτούν σε καλύτερες συνθήκες», ανέφερε χθες το μεσημέρι σε δηλώσεις του ο κ. Παναγούλης.




«Το ζήτημα θα ανακύπτει ολοένα το επόμενο διάστημα»


Η κατάσταση στα κρατητήρια της Α.Δ Ηλείας ήταν ιδιαίτερα επιβαρημένη με αποτέλεσμα να μην είναι ιδιαίτερα διαχειρίσιμη, καθώς όπως τόνισε ο κ. Παναγούλης «εκεί υπάρχουν κρατούμενοι που είναι φυλακισμένοι για 60 και πλέον ημέρες, αφού δεν τους δέχονται οι δικαστικές φυλακές


Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Παναγούλης, με την εφαρμογή ?κυρίως στην Αθήνα- της επιχείρησης Ξένιος Ζευς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι παράνομοι μετανάστες να μετακινούνται στην επαρχία, για να κινηθούν πιο εύκολα, με αποτέλεσμα το επόμενο διάστημα οι αρχές ολοένα να έρχονται αντιμέτωπες με το ζήτημα της συμφόρησης των κρατητηρίων και αφετέρου να υπάρχει κίνδυνος αύξησης των δεικτών εγκληματικότητας στην περιοχή.



Βάσω Κοκκινογένη
 patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...