Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού: Ούτε... «νότα» τη φετινή σχολική χρονιά!


Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού: Ούτε... «νότα» τη φετινή σχολική χρονιά! Τον? ρόλο του κοντεύει να χάσει στην κυριολεξία τη φετινή χρονιά το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού καθώς, στη μέση του πρώτου τριμήνου, οι καθηγητές της μουσικής παιδείας παραμένουν... άφαντοι!







Αυτό ωστόσο δεν είναι και το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του σχολείου, που κάνουν λόγω για απαξίωση του θεσμού του Μουσικού Σχολείου, τη στιγμή μάλιστα που είναι και το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Οι κενές διδακτικές ώρες (συνολικά για όλες τις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου) αγγίζουν τις? 240 την εβδομάδα! Τα μαθήματα συνεχίζουν να γίνονται σε λυόμενες αίθουσες, με τον χώρο να? πλημμυρίζει όταν βρέχει, με «ψαλιδισμένα» κονδύλια που όχι μόνο δεν φτάνουν για την αγορά νέων μουσικών οργάνων, αλλά ούτε για το κούρδισμα και την επισκευή αυτών που ήδη υπάρχουν!



Αυτά και άλλα τόσα προβλήματα περιγράφει η τρισέλιδη ανοιχτή επιστολή που συνέταξε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, την οποία συνυπογράφει και το 15μελές μαθητικό συμβούλιο, που απευθύνεται στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργο Παναγιωτόπουλο, στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού κ. Γεώργιο Βένδρα, στον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου κ. Παρασκευά Γκίβαλο, στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του δήμου Πηνειού, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Πηνειού κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο, στον δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό και στην ΕΛΜΕ Ηλείας.

Η ανοιχτή επιστολή καλεί τον Δήμο Πηνειού να συμπορευθεί στους αγώνες του Μουσικού Σχολείου, ενώ καταλήγοντας αναφέρει: «Καλούμε την Πολιτεία, σε όλες τις βαθμίδες της που σχετίζονται με το Σχολείο, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων! Φέρουν ακέραιη την ευθύνη ? όσο και να κρύβονται πίσω απ? το όνομα της οικονομική κρίσης ? και να φροντίσουν να δοθούν λύσεις ΤΩΡΑ!».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...