Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Πύργος: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος για να μαζευτούν τα σκουπίδια - Όλες οι εξελίξεις


skoupi1.JPGΣε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του θέματος των σκουπιδιών κηρύσσεται ο δήμος Πύργου από σήμερα. Η παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
Πάτροκλου Γεωργιάδη στην Πάτρα χθες, υπήρξε καθοριστική για τις εξελίξεις στο θέμα των σκουπιδιών. Ήταν στιγμή που ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος κατέθετε επισήμως στον Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, επείγον αίτημα για την κήρυξη, ώστε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να ανοίξει ο δρόμος για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους της πόλης και τα χωριά.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την άμεση επιλογή νέου χώρου απόθεσης των απορριμμάτων ή και την προσωρινή λειτουργία του δεματοποιητή στο Ποτόκι, έως ότου δοθεί μια λύση με περισσότερη διάρκεια, αλλά και πάλι προσωρινή.

Ο νέος χώρος δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως και αναμενόταν να υπάρξουν ολονύκτιες διεργασίες ώστε να ολοκληρωθούν οι λεπτομέρειες και τα απορριμματοφόρα να βγουν στους δρόμους για να απαλλάξουν την πόλη από τα σκουπίδια.

Από την άλλη η παράταση της λειτουργίας του δεματοποιητή δεν αναμένεται να δοθεί για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Το ρεπορτάζ του ilialive.gr και της Πρωινής για την κήρυξη του δήμου Πύργου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ώστε να δοθεί επιτέλους μια λύση για το θέμα των σκουπιδιών, μπροστά στο μέγιστο κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία, επιβεβαιώθηκε πλήρως. Στην ανακοίνωσή που εξέδωσε χθες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναφέρει τα εξής:

"Ο Δήμος Πύργου με σημερινό έγγραφο που υπογράφει ο Δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος απευθύνθηκε προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα ζητώντας να κηρυχθεί ο Δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Δήμαρχος Πύργου στο έγγραφό του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι από τις 15/9 έχει διακοπεί η αποκομιδή απορριμμάτων τα οποία συσσωρεύονται επί εικοσαήμερο σε κοινόχρηστους χώρους αποκλείοντας την πρόσβαση σε σχολεία, νοσοκομεία, ιδρύματα και υπηρεσίες. Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι αυτή η συσσώρευση, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, απειλούν τη δημόσια υγεία.

Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνεται και από αυτοψία της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, σε έγγραφό της οποίας γίνεται λόγος για συνθήκες «υγειονομικής κρίσης».

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε αίτημα που απευθύνεται προς το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη με το οποίο του ζητεί να κηρυχθεί ο Δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης".

Όπερ και εγένετο
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...