Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Εορτάστηκε ο προστάτης των αστυνομικών Άγιος Αρτέμιος

Εορτάστηκε  ο προστάτης των αστυνομικών Άγιος Αρτέμιος
Την ημέρα της Αστυνομίας και τον προστάτη του Σώματος Άγιο Αρτέμιο, γιόρτασαν χθες το πρωί, οι αστυνομικοί της Ηλείας, στη δοξολογία που έγινε το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πύργο, παρουσία τοπικών φορέων, αντιπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων καθώς και αποστράτων του σώματος.



Τη θεία δοξολογία τέλεσαν ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης, Γερμανός, ο επίσκοπος Ωλένης, Αθανάσιος καθώς και ιερείς της Μητροπόλεως ενώ η ημερήσια διαταγή αναγνώστηκε από τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Ηλείας, Αθανάσιο Μπάλτα ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως η 20η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα περισυλλογής, αυτοσυγκέντρωσης και αυτοκριτικής και κάλεσε όλους τους αστυνομικούς να συνεχίσουν την προσπάθεια που καταβάλλουν για μέγιστη προσφορά στην κοινωνία και τον πολίτη. «Θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών, στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες της χώρας και των πολιτών. Θα εξασφαλίσουμε την ηρεμία και την ομαλότητα, την προστασία και την ασφάλεια στη χώρα μας», ολοκλήρωσε ο κ. Μπάλτας.


«Για εμάς είναι μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα η 20η Οκτωβρίου, που συμβολίζει πολλά και σημαντικά πράγματα. Γιορτάζουμε τον προστάτη μας, Άγιο Αρτέμιο, έναν άγιο που έχει συμβολικό χαρακτήρα, λόγω της στάσης ζωής του, μια στάση που ταυτίστηκε με την κοινωνική προσφορά. Εμείς στις δύσκολες στιγμές που διαβιούμε εναποθέτουμε τις ελπίδες μας και γυρνάμε στις θρησκευτικές μας ρίζες ενώ θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο και τον πολίτη», τόνισε λίγο μετά την ολοκλήρωση της δοξολογίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, οι βουλευτές Ηλείας, Ανδρέας Μαρίνος και Διονυσία ? Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο αντιπεριριφερειάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας καθώς και η δημοτική αρχή Πύργου, με τον δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο και τους αντιδημάρχους, Λεωνίδα Δημουλιά και Λάμπη Αριστειδόπουλο. Επίσης τη θεία δοξολογία παρακολούθησε και ο πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρείας Π.Δ.Ε., Παναγιώτης Πλατανιάς.
ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com

patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...