ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ψυχή από ατσάλι



Μια φωτογραφία κάνει το γύρο στα κοινωνικά δίκτυα: ένα παιδάκι που τρέχει στο στίβο πάνω σε τεχνητά μέλη και πάνω της αναγράφεται «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες» ή «Η δικαιολογία σου δεν έχει ισχύ». Το παιδί χωρίς πόδια είναι ένας αστέρας του Διαδικτύου, που ξέρει πως να εμπνέει κι είναι ένα από εκείνα τα παραδείγματα που αναμφίβολα θα επηρεάσουν, καθώς καταδεικνύουν την πραγματική διάσταση των καθημερινών καταστάσεων που βιώνουν. Αν το σκεφτούμε όμως, είναι (θα έπρεπε, βασικά να είναι) μια άκρως φυσιολογική κατάσταση: ένα παιδί που διασκεδάζει, τρέχοντας και παίζοντας. Υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό; 
«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες» ή «Η δικαιολογία σου δεν έχει ισχύ»
Η ιστορία του Cody McCasland που το προσεχές Σάββατο θα βραβευτεί στο Βατικανό με το βραβείο Sciacca, αξίζει να ειπωθεί: τρέχει και πηδάει και κάνει τρίαθλο για παιδιά (ένα Σιδερένιο παιδί που καταρρίπτει το θρύλο του Iron Man, κολυμπώντας 3,8 χλμ, κάνοντας 180 χλμ ποδήλατο και τρέχοντας μαραθώνιο) και το οποίο ονειρεύεται να κολυμπήσει στο Ριο το 2016 (εκείνοι που σνόμπαραν την Παραολυμπιάδα, χρόνια πριν, είναι για δέσιμο αν ακόμα και σήμερα έχουν τις ίδιες απόψεις, καθώς ο Cody τα έχει καταφέρει γιατί έχει ως παράδειγμα μεγάλους πρωταθλητές όπως ο αγαπημένος του Rudy Garcia Tolson) και διαβάζει πολύ γιατί θέλει να γίνει γιατρός και να “γιατρεύει τον πόνο των άλλων ανθρώπων” κι ονειρεύεται πολλά ακόμα. Χωρίς πόδια είναι από τότε που ήταν 15 μηνών. Ή αν προτιμάτε, από τότε είναι με τα είκοσι και παραπάνω ζεύγη ποδιών, εκείνα που κάθε φορά αλλάζει, καθώς τον εξυπηρετούν και τα χρησιμοποιεί για να κάνει τα πάντα.
Όμως, η αλήθεια είναι ότι ένα παιδί 11 χρονών, γελάει επειδή παίζει. Και μπορεί να το κάνει αυτό γιατί μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, η La Caf, δώρισε τα τεχνητά μέλη και είναι χορηγός στα αθλήματα. Μια Μ.ΚΥ.Ο. που υπάρχει και στην Ιταλία, βασιζόμενη σε δημόσιους πόρους και συμπληρώνοντας συχνά τις ελλείψεις του κράτους, ενώ υποστηρίζεται από παραολυμπιακούς αθλητές όπως ο Alex Zanardi (Bimbingamba), η οικογένεια της Beatrice Vio (“art4sport”), η Giusy Versace (“no Limits Disabled”) και άλλοι πολλοί. Ο Alex Zanardi εξηγεί ακριβώς στο σχόλιό του για την ιστορία του Gody: “Ένα πρόσωπο που εμπνέει άλλους είναι πιο αποτελεσματικό όσο δεν αισθάνεται ότι ενσαρκώνει αυτό το ρόλο”. Ο Cody σίγουρα δεν το αισθάνεται. Ζει την κατάλληλη ζωή ψάχνοντας τη διασκέδαση, όπως κάθε άλλο παιδί στην ηλικία του (μια μικρού μήκους ταινία διηγείται την ιστορία του με πολύ συναισθηματικό τρόπο). 
Το σποτ
Το Κανάλι 4, το επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο της Παραολυμπιάδας του Λονδίνου, προβάλλει ένα υπέροχο σποτ για να προωθήσει τους αγώνες, αλλά για μένα δίνει ένα εσφαλμένο μήνυμα «Συναντήστε τους Υπερήρωες» (ή ενδεχομένως καλύτερα, ανθρώπους που έχουν μια αντίληψη πιο ευρεία από έναν συνηθισμένο άνθρωπο). Θα ήταν πιο ενδεδειγμένο το "οι πιο μεγάλοι πρωταθλητές" ή αν ήθελε κανείς να δώσει έμφαση και να κάνει το σποτ πιο ευχάριστο, θα μπορούσε να δώσει το χαρακτηρισμό «Υπεραθλητές», όχι Υπεράνθρωποι, γιατί έτσι μοιάζουν να έχουν υπερδυνάμεις. Όλοι, φυσικά είναι διαφορετικοί, αλλά όλοι έχουν (ή θα έπρεπε να έχουν) τη δυνατότητα της διασκέδασης και γενικότερα της βελτίωσης της ζωής τους.
Επιπλέον ο Zanardi, αναφερόμενος στην ικανότητα, υποστηρίζει ότι "αν αντιμετωπίζεις την κατάσταση σκεπτόμενος ότι δεν έχεις τα ίδια «εργαλεία», τότε δύσκολα ξεφεύγεις απ᾽αυτό το αδιέξοδο. Εάν, όμως, αντί να σκέφτεσαι το πρόβλημα συνειδητοποιήσεις απλά ότι οι στόχοι είναι διαφορετικοί, τότε αλλάζει και η προοπτική. Εάν μπορεί να σου δείξει κάποιος πώς να πας από το σημείο Α στο σημείο Β με άλλο τρόπο από αυτό που ενδείκνυται, καταλαβαίνεις πως μπορείς να το κάνεις ακόμη και με διαφορετικά μέσα. 
Με ένα χαμόγελο
«Και σίγουρα υπάρχει η πιθανότητα να το μάθεις με ένα χαμόγελο, όπως εκείνο του Cody. Αυτό βοηθάει στο να αποκτήσεις ενθουσιασμό. Θα ήταν ακόμα καλύτερο βέβαια, να δει κανείς το χαμόγελο του Cody στη Ρώμη, ενώ θα επισκέπτεται το Κολοσσαίο, ένα από τα δυο πράγματα που γνωρίζει για την Ιταλία (το άλλο είναι ο Πάπας), όπου πολεμούσαν οι μονομάχοι».


Ευχαριστούμε το http://press-gr.blogspot.gr που μας ανέδειξε το θέμα δείτε το κι εδώ, http://press-gr.blogspot.gr/2012/11/to-corriere-della-serra-cody-mccasland.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: