ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Σαν σήμερα


Τα σημαντικότερα γεγονότα της 9ης Νοεμβρίου

1799: Ο Ναπολέων Βοναπάρτης κατακτά την εξουσία στη Γαλλία. Είναι η 18η Μπρυμαίρ, σύμφωνα με το ημερολόγιο των Γάλλων επαναστατών.

1866: Το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου στην Κρήτη. Ο Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης την ανατίναξε, σκορπίζοντας το θάνατο, όχι μόνο στους χριστιανούς, αλλά και στους Τούρκους. Από τους Έλληνες που βρίσκονταν στη Μονή, μόνο 3 ή 4 κατόρθωσαν να διαφύγουν, ενώ περίπου 100 πιάστηκαν αιχμάλωτοι.

1888: Ο Άγγλος κατά συρροή δολοφόνος, ο επονομαζόμενος Τζακ ο Αντεροβγάλτης, σκοτώνει τη Μέρι Τζέιν Κέλι, το τελευταίο γνωστό θύμα του.

1906: Ο Θεόδωρος Ρούσβελτ γίνεται ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, που βγαίνει έξω από τα σύνορα της χώρας του και επισκέπτεται το Πουέρτο Ρίκο και τον Παναμά.

1912: Δημοσιεύεται το βασιλικό διάταγμα, με το οποίο προβιβάζεται ο Αρχιστράτηγος των ελληνικών δυνάμεων, διάδοχος Κωνσταντίνος, σε στρατηγό.

1918: Επανάσταση στη Γερμανία. Η βασιλεία καταρρέει, καθαιρείται ο Κάιζερ και ο σοσιαλδημοκράτης Φίλιπ Σάιντεμαν ανακηρύσσει την ελεύθερη λαϊκή δημοκρατία της Γερμανίας.

1925: Στη Γερμανία, ιδρύονται τα τάγματα ασφαλείας (SS) του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος (Ναζί).

1931: Έλληνας μοναχός ανακαλύπτει στην Τραπεζούντα την περίφημη εικόνα της Παναγίας του Σουμελά, του Ευαγγελιστή Λουκά.

1935: Ιαπωνικά στρατεύματα εισβάλλουν στη Σαγκάη της Κίνας.

1938: Μαζικό πανεθνικό πογκρόμ κατά των Εβραίων στη Γερμανία γνωστό ως Kristallnacht (Νύχτα των Κρυστάλλων). Οι Ναζί πυρπολούν συναγωγές, καταστρέφουν εβραϊκά μαγαζιά και συλλαμβάνουν και δολοφονούν χιλιάδες Εβραίους. Ονομάστηκε «νύχτα των κρυστάλλων», επειδή οι Ναζί ξέσπασαν πάνω στις ιδιοκτησίες των Εβραίων, σπάζοντας τις βιτρίνες πολλών καταστημάτων τους.

1944: Για πρώτη φορά μετά το 1939, οι Επιτροπές Νόμπελ Σουηδίας και Νορβηγίας απονέμουν τα Βραβεία Νόμπελ. Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στο Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

1953: Η Καμπότζη κερδίζει την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία και ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.

1966: Ο Τζον Λένον συναντά για πρώτη φορά σε μία έκθεση μοντέρνας ζωγραφικής στο Λονδίνο τη Γιόκο Όνο.

1979: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής εγκαινιάζει τα έργα του Μόρνου, που λύνουν το πρόβλημα της ύδρευσης της Αθήνας.

1985: Ο Γκάρι Κασπάροφ σε ηλικία 22 ετών γίνεται ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, βάζοντας τέλος στην 22χρονη κυριαρχία του Ανατόλι Καρπόφ σε αγώνα στη Μόσχα.

1989: Πέφτει το Τείχος του Βερολίνου μετά από 28 χρόνια. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας ανοίγει τα σύνορά της προς τη Δύση. Κάτοικοι της πόλης αρχίζουν την κατεδάφιση του Τείχους. Εκατοντάδες χιλιάδες ανατολικογερμανοί παραβιάζουν το Τείχος και ξεχύνονται στη δυτική Γερμανία. Την ίδια μέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συζητά με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Χαρίλαο Φλωράκη, για την περίπτωση σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.

1993: Στην Αίγυπτο, ανακαλύπτονται μηχανήματα παρασκευής μπύρας, ηλικίας 3.500 ετών.

1994: Ο Γιώργος Κοσκωτάς καταδικάζεται σε κάθειρξη 25 ετών για το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από πολύμηνη διαδικασία, τον κρίνει ένοχο για τέσσερις κακουργηματικές πράξεις.

Γεννήσεις

1818 - Ιβάν Τουργκένιεφ, Ρώσος συγγραφέας
1922 - Ίμρε Λάκατος, Ούγγρος φιλόσοφος.
1923 - Ελένη Χατζηαργύρη, Ελληνίδα ηθοποιός.
1934 - Καρλ Σαγκάν, Αμερικανός αστρονόμος-αστροφυσικός.
1936 - Μαίρη Τρέιβερς, τραγουδίστρια (μέλος του τρίο Peter, Paul and Mary).
1973 - Ζήσης Βρύζας, Έλληνας ποδοσφαιριστής.
1978 - Γιώργος Χρήστου, Έλληνας τραγουδιστής.
1974 - Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, Ιταλός ποδοσφαιριστής.

Θάνατοι

959 - Κωνσταντίνος Ζ' ο Πορφυρογέννητος, Βυζαντινός αυτοκράτορας
1832 - Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Ελληνίδα συγγραφέας
1940 - Νέβιλ Τσάμπερλεν, Βρετανός πολιτικός
1970 - Σαρλ ντε Γκωλ, Γάλλος στρατιωτικός και πολιτικός
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: