Ο Πανθρακικός νίκησε με 1-0 την ΑΕΚ

Έμεινε στην τελευταία θέση για ακόμη μια αγωνιστική η Ένωση

Η ΑΕΚ περίμενε πώς και πώς την ευκαιρία να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας.

Και για μια ακόμη φορά φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Το γκολ-χρυσάφι του Βαϊρουά στο 62’ έδωσε μεγάλη νίκη στον Πανθρακικό (1-0) και άφησε την «Ένωση» να φωνάζει (μάλλον δικαιολογημένα) για οφσάιντ στη συγκεκριμένη φάση και πέναλτι που δεν της δόθηκε νωρίτερα στον Παυλή.

Εξαιρετική και πάλι η ομάδα του Δερμιτζάκη, έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά πήρε τελικά το τρίποντο που την εκτόξευσε μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Πώς έπαιξε

Την απολύτως αναμενόμενη ενδεκάδα -βάσει των όσων δοκίμαζε στις προπονήσεις- παρέταξε ο Έβαλντ Λίνεν. Ο τεχνικός της ΑΕΚ ξεκίνησε τον Αρκούδα στα δεξιά της άμυνας (αντί του τιμωρημένου Βλάχου), ενώ στ’ αριστερά έκανε όντως το «πείραμα» με τον Κοτσαρίδη. Κατά τ’ άλλα, ο Γερμανός επανέφερε φυσικά τον Κορδέρο, ενώ διατήρησε τον Παυλή στην κορυφή της επίθεσης.

Κάπως έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κοτσαρίδης, Κουτρουμπής, Κοντοές και Αρκούδας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Φέτσης-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Φουρτάδο (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Φούντας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Παυλής.

Η περίφημη εκκλησία στο… φόντο του σταδίου της Κομοτηνής έχει περισσότερη δράση από το πρώτο ημίωρο που προσέφεραν οι δυο ομάδες. Και δεν θα ‘ταν άσχημη ιδέα η ΑΕΚ ν’ ανάψει ένα κεράκι στο μπόι του Κωνσταντόπουλου για το ότι έμεινε όρθια στο τελευταίο τέταρτο. Διότι ως τότε δεν έχανε ευκαιρίες -αλλά είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς. Είχε προβλήματα στην ανάπτυξη -αλλά δεν είχε (με εξαίρεση ένα σουτ του Μίνγκα) πίεση από τον αντίπαλο.

Κάπου μετά το 30’ όμως ο διακόπτης έπεσε ανεξήγητα. Η καλή (αν και ανούσια) κυκλοφορία της μπάλας χάθηκε. Κι ενώ φαινόταν ότι θα πάρει τα πάνω της μετά την πρώτη ευκαιρία με τον Φούντα (καλό σουτ που απέκρουσε ο Κουτσόπουλος), ο Πανθρακικός στρίμωξε άσχημα την ΑΕΚ. Ευτυχώς ωστόσο για ‘κείνη, ο Παπαδόπουλος σημάδεψε πρώτα τα… πουλιά κι έπειτα -από θέση οφσάιντ πάντως- τον σωστά τοποθετημένο Κωνσταντόπουλο.

Η ΑΕΚ που επέστρεψε από τ’ αποδυτήρια έπρεπε να ‘ναι βελτιωμένη. Να ‘χει βρει τρόπο να καλύψει την «τρύπα» του Κοτσαρίδη στ’ αριστερά. Να ‘χει σταματήσει τα ατομικά λάθη που γεννούσαν ευκαιρίες του αντιπάλου (όπως την κοντινή κεφαλιά του Παπαδόπουλου). Κι ο Ζαχαριάδης όμως ίσως έπρεπε να της δώσει πέναλτι στο 53’, όταν ο Παυλής «τσίμπησε» την μπάλα από τον Μπαϊκαρά κι εκείνος (πριν τη θεαματική πτώση του επιθετικού της «Ένωσης») φάνηκε να τον ανατρέπει.

Αντί να πάει στη βούλα όμως, η ΑΕΚ πήγε… άκλαυτη. Και σημαντικό μερίδιο σ’ αυτό -διαμαρτύρεται ότι- είχε και πάλι η διαιτησία. Στη σέντρα του Λουσέρο λοιπόν, ο (οριακά εκτεθειμένος) Παπαδόπουλος νικήθηκε ξανά από τον Κωνσταντόπουλο. Ο Βαϊρουά που ακολουθούσε όμως, θα ‘πρεπε να προσπαθήσει για να μη δώσει προβάδισμα στον Πανθρακικό. Ή μάλλον για να μην του δώσει τη νίκη, αφού οι αλλαγές του Λίνεν (Σταματής, Κατίδης, Κατσικοκέρης) το μόνο που κατάφεραν ήταν να «φαρμακώσουν» όσο και οι υπόλοιποι τον κόσμο της «Ένωσης» που βρέθηκε στην εξέδρα.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μουνάφο, Λαδάκης, Μίνγκας (85’ Κυβελίδης), Λουσέρο, Βαϊρουά (81’ Βιγιαρέχο), Μπαϊκάρα, Παπαδόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι:
Αντίλοβιτς, Μοσχάκης, Κοντογουλίδης, Πρίττας, Γωνιάδης

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοτσαρίδης, Κουτρουμπής, Κοντοές, Αρκούδας, Φέτσης (73’ Κατίδης), Κορδέρο, Φουρτάδο (68’ Σταματής), Γκερέιρο, Φούντας, Παυλής (82’ Κατσικοκέρης)

Στον πάγκο έμειναν οι:
Αραμπατζής, Γιάγκο, Ρίκκα, Κουρέλλας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής



Πηγή: sport-fm.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ