Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Η Θεία Γέννηση στην «καρδιά» της Ανδραβίδας!


Η Θεία Γέννηση στην «καρδιά» της Ανδραβίδας!

Η Θεία Γέννηση στην «καρδιά» της Ανδραβίδας! Μπορεί το κρύο να ήταν «τσουχτερό», παρ' όλα αυτά, οι καρδιές του κόσμου που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μοναδική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Λαογραφικός Σύλλογος Ανδραβίδας «Ο Μωριάς» στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας το απόγευμα της Κυριακής, «ζεστάθηκαν» και με το παραπάνω.



Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το «θαύμα των Χριστουγέννων», την αναπαράσταση της Θείας Γέννησης στην φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, που επιμελήθηκε με μοναδικό τρόπο ο Λαογραφικός Σύλλογος.

Ο Άγγελος που μετέφερε το χαρμόσυνο μήνυμα, οι διωγμοί του Ηρώδη, η γέννηση στην φτωχική φάτνη, το προσκύνημα των ταπεινών βοσκών, το λαμπερό άστρο, οι τρείς μάγοι με τα δώρα? Τίποτα δεν έλειπε από την αναπαράσταση της μεγαλύτερης και σημαντικότερης ίσως ιστορίας της ανθρωπότητας.


Οι πανέμορφες και εντυπωσιακές στολές από την άλλη, σε συνδυασμό με το επιβλητικό «πάντρεμα» του φωτός και της μουσικής, μετέφερε τους εκατοντάδες θεατές της εκδήλωσης στην ταπεινή φάτνη της Βηθλεέμ, «ζωντανεύοντας» μπροστά στα έκπληκτα και γεμάτα συγκίνηση μάτια τους την γέννηση του Θεανθρώπου.

Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κόσμος ξέσπασε σε θερμό χειροκρότημα, ενώ όλοι στη συνέχεια έσπευσαν να συγχαρούν τα μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου Ανδραβίδας αλλά και τους μικρούς «πρωταγωνιστές» της βραδιάς για τις μοναδικές τους ερμηνείες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην «καρδιά» της Ανδραβίδας συνεχίζονται το βράδυ της Κυριακής, όπου ο Αϊ Βασίλης θα εγκατασταθεί στο σπιτάκι του, στον πεζόδρομο της Ανδραβίδας, ενώ τη Δευτέρα, την τελευταία μέρα του χρόνου, τα μέλη του Ιππικού Συλλόγου Ανδραβίδας «Οι Κένταυροι» θα αποχαιρετίσουν το 2012 πάνω στ' άλογά τους, αλλά και με τους κατοίκους και όλους τους επισκέπτες της Ανδραβίδας στην κεντρική πλατεία της πόλης!


Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...