Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Χειμωνιάζει... θυελλώδεις άνεμοι, πτώση της θερμοκρασίας και πολλές βροχές


Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου στην Ηλεία. Τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα ενταθούν. Χειμώνας από αύριο Δευτέρα και...
ήρθε για να μείνει! Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:

1. Βροχές και καταιγίδες την Δευτέρα, πρόσκαιρη βελτίωση την Τρίτη, νέα επιδείνωση Τετάρτη και Πέμπτη, πρόσκαιρη βελτίωση την Παρασκευή και νέα μεταβολή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

2.
Πτώση της θερμοκρασίας. Στους 14o με 15οC οι μέγιστες τιμές τη νέα εβδομάδα.

3.
Ενίσχυση δυτικών - βορειοδυτικών ανέμων στο Ιόνιο, Δευτέρα - Τρίτη έως θυελλώδεις 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Δυτικοί έως θυελλώδεις 8 την Τετάρτη.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Την Δευτέρα 3/12, χειμωνιάτικος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ φαίνεται να σημειώνονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά των περιοχών της Ανδρίτσαινας και της Λαμπείας στις κορυφές πάνω από τα 1.200 μέτρα υψόμετρο. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση και θα ανέλθει στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά και 7 με 8 στα ορεινά-ημιορεινά. Περαιτέρω πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί ισχυροί 6 με 7 από το βράδυ βορειοδυτικοί έως θυελλώδεις 8 και πιθανώς θύελλα 9 μποφόρ.

Την Τρίτη 4/12 περιμένουμε νωρίς το πρωί τοπικές μπόρες, γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία σε χειμωνιάτικα επίπεδα δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 14 βαθμούς στα πεδινά και 6 με 7 στα ορεινά. Τις πρωινές ώρες θυελλώδεις βοριάδες 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Τετάρτη 5/12 περιμένουμε νέα μεταβολή με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που θα διατηρηθούν και την Πέμπτη 6/12 το πρώτο μισό της ημέρας. Βελτίωση το υπόλοιπο μισό. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα στους 14 με 15 βαθμούς στα πεδινά και 7 με 8 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 7 έως 8 μποφόρ την Τετάρτη, εξασθενούν την Πέμπτη.  

Πρόσκαιρη βελτίωση την Παρασκευή 7/12, θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, εξασθενημένοι άνεμοι. Στοιχεία για νέα επιδείνωση από το Σάββατο 8/12 με πολλές βροχές...

Νεότερα στοιχεία στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 400 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, στους πίνακες και χάρτες του metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...