Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Πρόσκαιρη βελτίωση και κρύο την Παρασκευή - Σοβαρή κακοκαιρία από το βράδυ του Σαββάτου


Έντονη κακοκαιρία επικράτησε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στην Ηλεία, με καταδιαστήματα  καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, συνοδεία χαλαζοπτώσεων. Έντονες βροχοπτώσεις
σημειώθηκαν και τη νύχτα, ξημερώματα Πέμπτης. Ανοίγματα θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη, ωστόσο θα διατηρηθεί άστατος, με καταδιαστήματα τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σταματούν, πρόσκαιρα, τα φαινόμενα την Παρασκευή.  Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:

1. Πρόσκαιρη βελτίωση την Παρασκευή. Σοβαρή μεταβολή με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ του Σαββάτου. Κακοκαιρία με χιόνια στα ορεινά την Κυριακή.
2. Άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο. Σε σημαντική πτώση από την Κυριακή.
3. Σημαντική ενίσχυση νοτίων ανέμων έως θυελλώδεις 8 μποφόρ το Σάββατο. Δυτικοί - βορειοδυτικοί 7 έως θυελλώδεις 8 μποφόρ την Κυριακή.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Την Παρασκευή 7/12 περιμένουμε νωρίς το πρωί πιθανές τοπικές βροχές με γρήγορη βελτίωση. Αρκετή ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 12 με 13 βαθμούς στα πεδινά και 6 με 7 στα ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 5 με 6 στα πεδινά και στα ορεινά 3 με 4 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά, αν ευνοηθεί το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής, κοντά στο μηδέν. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί αρχικά μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Το Σάββατο 8/12 αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές ασθενείς βροχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν. Το βράδυ και τη νύχτα προς την Κυριακή θα εκδηλωθούν πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ευνοϊκές συνθήκες πλημμυρικών επεισοδίων. Η θερμοκρασία σε άνοδο, το μεσημέρι θα ανέλθει στους 16 με 17 βαθμούς στα πεδινά και 9 με 10 στα ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 4 με 5 στα πεδινά και στα ορεινά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά, αν ευνοηθεί το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής, κοντά στο μηδέν. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιάδες με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς 6 και από το απόγευμα 7 έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Κυριακή 9/12 φαίνεται να επικρατεί έντονη κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το μεσημέρι χιόνια θα σημειώνονται αρχικά στα πολύ ορεινά πάνω από τα 1.200 μέτρα και σταδιακά από το απόγευμα και προς το βράδυ πάνω από τα 950-1.000 περίπου μέτρα στα ορεινά της Λαμπείας και της Ανδρίτσαινας. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση, μέγιστες το μεσημέρι 11 με 12 στα πεδινά, 5 με 6 στα ορεινά, περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.  Οι άνεμοι στρέφονται σε δυτικούς 6 με 7 και από το απόγευμα βορειοδυτικούς έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Πρόσκαιρη παύση των φαινόμενων φαίνεται την Δευτέρα 10/12, με τσουχτερό κρύο μέγιστες τιμές στα πεδινά 10 με 11, στα ορεινά 4 με 5 , τη νύχτα και νωρίς το πρωί θερμοκρασίες στους 4 με 5 στα πεδινά , 0 με +1 στα ορεινά και πιθανώς τοπικά -1 (λόγω αναστροφής της θερμοκρασίας). Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί αρχικά μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Ένα νέο σύστημα φαίνεται να μας επηρεάζει από την Τρίτη 11/12.

Νεότερα στοιχεία στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 400 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, στους πίνακες και χάρτες του metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...