Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Νέα επιδείνωση του καιρού - Δείτε live τον καιρό της Πελοποννήσου στο Patrisnews



Νέα επιδείνωση του καιρού - Δείτε  live τον καιρό της Πελοποννήσου στο PatrisnewsΔείτε  live τον καιρό της Πελοποννήσου στο Patrisnews


Νέα επιδείνωση του καιρού, με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει από τα δυτικά σταδιακή βελτίωση.


Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 17 στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 6 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.



Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα, σήμερα Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις με βροχές και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και μετά, σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές αναμένονται αύριο (06/12) στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται την Παρασκευή (07/12). Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ωστόσο από το απόγευμα περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Το Σάββατο (08/12) περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στα δυτικά το βράδυ αναμένεται τα φαινόμενα να ενταθούν και να εκδηλωθούν καταιγίδες ενώ τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά στα 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...