Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Νέος αγώνας για την 15χρονη Μυρτώ

Η πιθανή λύση που εξετάζουν οι γιατροί για την κοπέλα που βρίσκεται ακόμη σε κώμα

Έξι μήνες μετά την κτηνώδη επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο η 15χρονη Μυρτώ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας, χωρίς να έχει ανακτήσει τη συνείδησή της.

Η άτυχη κοπέλα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κώμα, αλλά το νεαρό της ηλικίας της και η καλή υγεία της είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια ανάρρωσης.

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», η Μυρτώ νοσηλεύεται πλέον στον Ευαγγελισμό και υποβάλλεται σε εξειδικευμένες εξετάσεις, ώστε να κατανοήσουν οι γιατροί την ακριβή κατάσταση του εγκεφάλου της και να εντοπίσουν τα «αδρανή σημεία».

Η οικογένειά της, αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της και κάνουν ό,τι μπορούν για να δώσουν ερεθίσματα στον εγκέφαλο της κοπέλας. Της μιλούν, της διαβάζουν και της βάζουν ακουστικά για να ακούει την αγαπημένη της μουσική.

Η μόνη πρόοδος που έχει σημειωθεί, είναι ότι αναπνέει πλέον μόνη της και ότι ανοιγοκλείνει μερικές φορές τα μάτια της. Μάλιστα, η οικογένειά της εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για πρόσφατα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η Μυρτώ «σηκώθηκε και περπάτησε», καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Οι γιατροί, με επικεφαλής τον νευροχειρουργό Δ. Σακκά, σχεδιάζουν, εφόσον δεν υπάρξει κάποια σημαντική θετική εξέλιξη, να προχωρήσουν γύρω στον Απρίλιο σε μία επαναστατική επέμβαση, την ηλεκτρική διέγερση εγκεφάλου. Εάν γίνει, θα είναι η πρώτη επέμβαση του είδους στην Ελλάδα. Εκτός από αυτή την επιλογή, όμως, η επιστήμη δεν έχει πολλές επιλογές για τη δύσκολη περίπτωση της άτυχης 15χρονης. 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...