Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ηλεία: Επιδεινώθηκε εκ νέου ο καιρός - Από την Πέμπτη εντείνονται τα φαινόμενα


vroxes  Όπως από το περασμένο Σάββατο γράφουμε στις αναλυτικές προγνώσεις καιρού, εδώ στο ilialive.gr, η προσοχή μας εστιάζεται στο δεύτερο μισό της εβδομάδας, το διήμερο Πέμπτη 24/1 και Παρασκευή 25/1, καθώς αναμένεται σοβαρή κακοκαιρία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία θα έχουν ένταση και διάρκεια. Λόγω της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης, από τις πολλές βροχές της περασμένης εβδομάδας, ο κίνδυνος για κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα είναι μεγάλος, ιδίως σε παρόχθιες περιοχές ποταμών και χειμάρρων.

Να σημειώσουμε ότι με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, κακοκαιρία φαίνεται να επικρατεί και το Σαββατοκύριακο 26-27/1.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία:

  • Τετάρτη 23/1: Εκ νέου βροχές από το βράδυ. ΝΝΑ 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 15 με 16οC.
  • Πέμπτη 24/1 - Παρασκευή 25/1: Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες. ΔΝΔ 7-8 μποφόρ. Θερμοκρασία 12 με 13οC
  • Σάββατο 26/1 - Κυριακή 27/1: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. ΔΝΔ 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.


Την Τετάρτη 23/1, αρχικά βελτιωμένος καιρός, με λίγες νεφώσεις, από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 8 με 9 στα πεδινά, 5 με 6 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 15 με 16 στα πεδινά,  10 με 11 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά δυτικοί 4, από το μεσημέρι νότιοι-νοτιοανατολικοί ισχυροί 5-6, από το βράδυ θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Την Πέμπτη 24/1, σοβαρή κακοκαιρία, πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Κίνδυνος για κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 8 με 9 στα πεδινά, 6 με 7 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 12 με 13 στα πεδινά,  7 με 8 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή 25/1, βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους πολύ ισχυρές. Κίνδυνος για κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 8 με 9 στα πεδινά, 6 με 7 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 12 με 13 στα πεδινά,  6 με 7 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το Σαββατοκύριακο 26-27/1 περιμένουμε βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί-νοτιοδυτικοί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...