Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Αξιόλογα ύψη βροχής στη λεκάνη απορροής, πηγές Αλφειού - Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους το Σαββατοκύριακο


lekaniaporoisΤο βαρομετρικό χαμηλό, που μας απασχολεί το τελευταίο 24ωρο, με κέντρο δυτικά, ανοιχτά, της Κεφαλλονιάς το βράδυ της Παρασκευής, κινούμενο ανατολικά
θα εξακολουθεί να μας απασχολεί και το επόμενο 24ωρο, με σπαστό όμως καιρό, μπόρες, βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα και πάλι τοπικά ισχυρά.

Τα ύψη βροχής, που έχουν σημειωθεί ως το βράδυ της Παρασκευής, όπως χαρακτηριστικά παρουσιάζονται στον χάρτη του metar.gr, είναι αξιόλογα, κυρίως στα πιο ορεινά και στις περιοχές που αποτελούν τη λεκάνη απορροής, πηγές του Αλφειού (Ηλεία - Δυτική Αρκαδία).

Να επισημάνουμε, πώς λόγω των πολλών βροχοπτώσεων των τελευταίων εβδομάδων το έδαφος έχει κορεστεί και δεν απορροφά εύκολα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος κατολισθήσεων, υπερχείλισης ποταμών και χειμάρρων.

Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών:

Το Σάββατο 26/1, βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Ευνοϊκές συνθήκες υπερχείλισης ποταμών και χειμάρρων. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 7 με 8 στα πεδινά, 4 με 5 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 12 με 13 στα πεδινά,  7 με 8 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ από το απόγευμα βορειοδυτικοί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Κυριακή 27/1, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις, με μπόρες/τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 900 μέτρα υψόμετρο. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 6 με 7 στα πεδινά, 2 με 3 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 11 με 12 στα πεδινά, 5 με 6 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Η νέα εβδομάδα από την Δευτέρα 28/1 έως τουλάχιστον την Πέμπτη 31/1 φαίνεται να κυλά με καλό καιρό, χωρίς φαινόμενα και μόνο κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές μόνο το πρωί της Δευτέρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι δεν θα μεταβληθούν σημαντικά.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη της κακοκαιρίας και θα σας ενημερώνουμε με νεότερες αναρτήσεις για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νομό.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...