Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Πύργος: Στο ίδιο έργο θεατές – Πλημμύρισαν ξανά περιοχές της πόλης (photos & video)


plimmires10a.JPGΗ ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή του Πύργου τα ξημερώματα της Τρίτης, άφησε πίσω τα σημάδια της, σε γειτονιές που και στο παρελθόν έχουν πληγεί από πλημμύρες.
Στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας αλλά και της Κεραίας στον Πύργο το κεντρικό αποστραγγιστικό κανάλι υπερχείλισε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτι και καλλιέργειες. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος του νερού ήταν τέτοιο – ξεπερνούσε το ένα μέτρο – που για αρκετές ώρες κράτησε τους κατοίκους αποκλεισμένους στα σπίτια τους.

Δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα οι πληροφορίες που είχαμε στο ilialive.gr για πνιγμούς ζώων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κεντρικό αύλακας του ΓΟΕΒ που διέρχεται την περιοχή, υπερχείλισε λόγω της έντονης βροχόπτωσης και τα νερά κατέληξαν σε σπίτια και καλλιέργειες προκαλώντας πλημμύρες.

Στην οδό Αγίας Μαρίνης τουλάχιστον τρεις μονοκατοικίες βρέθηκαν μέσα σε μια λίμνη νερού, ενώ και στην περιοχή της Κεραίας παρουσιάστηκαν σημαντικά προβλήματα.

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περσινού Φεβρουαρίου που υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή του νοσοκομείου της πόλης που πέρυσι είχε πλημμυρίσει προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο ίδιο το νοσοκομείο, η στάθμη του νερού από τα αποστραγγιστικά αυλάκια και τις καλλιέργειες έφτασε σχεδόν στο επίπεδο της κεντρικής οδού. Ωστόσο δεν υπήρξαν αναφορές για νέες πλημμύρες στο νοσοκομείο.

Η περιοχή για δεύτερη φορά δείχνει απροστάτευτη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και απαιτούνται πλέον γενναίες παρεμβάσεις  για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...