Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Εγκαίνια μόνιμης έκθεσης στο "Χλεμούτσι" από τον Κ. Τζαβάρα


xlemoutsiΕιδική τελετή κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνουν  από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, τα εγκαίνια μόνιμης έκθεσης
και  ανακαινιθείσας αίθουσας,  στο κάστρο «Χλεμούτσι», με τίτλο «η εποχή των ιπποτών –οι σταυροφόροι στο Μοριά»,  οργανώνει η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Πάτρας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο(ώρα 12 ). Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες η Εφορεία αναφέρονται τα εξής:

«Η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα εγκαινιάσει στις 16 Μαρτίου την Μόνιμη Έκθεση με τίτλο «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ-ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΣΤΟΝ ΜΟΡΙΑ» καθώς και την αίθουσα Α1 του Κάστρου «Χλεμούτσι».

Η μόνιμη έκθεση με προϋπολογισμό 450.000 € ολοκληρώθηκε στις 31.12.2008 και σ' αυτήν εκτίθενται αρχαιότητες της περιόδου της Φραγκοκρατίας από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.

Η Αίθουσα Α1 ανοίγει για το κοινό μετά τις εργασίες που έγιναν στο πλαίσιο του έργου «στερέωση αίθουσας Α1 Κάστρου Χλεμούτσι, νομού Ηλείας», που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα -Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013» με προϋπολογισμό 500.000€ και χρονική διάρκεια υλοποίησης από 12.06.2011 έως 31.12.2012.

Στο πλαίσιο του έργου έγιναν εργασίες στερέωσης-αποκατάστασης στην οροφή, την τοιχοποιία και τα ανοίγματα της αίθουσας. Τοποθετήθηκαν πληροφοριακές/επεξηγηματικές πινακίδες, δημιουργήθηκε βιντεοπροβολή σε υποδομή εντός της Αίθουσας με ενημερωτικό υλικό όλης της πορείας των εργασιών, καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια (συμβατικό και για ΑμεΑ), διαμορφώθηκε χώρος στάθμευσης επισκεπτών, διαδρομή πρόσβασης ΑμεΑ και κατασκευάστηκε infokiosk πλησίον του χώρου του φυλακίου.

Φωτογραφία Χρήστος Ασημακόπουλος
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...