Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ηλεία: Σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας, βροχές και σκόνη – αναλυτική πρόγνωση


kairosΑρκετά ζεστός καιρός επικράτησε το τελευταίο 48ωρο με τον υδράργυρο να αγγίζει το Σάββατο τους 27 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή η θερμοκρασία
θα παρουσιάσει πτώση, ενώ οι αυξημένες νεφώσεις θα δώσουν λίγες ασθενείς βροχές.

Την Δευτέρα, ο Απρίλης θα κάνει ποδαρικό με αυξημένες νεφώσεις και σχετικά δροσερό καιρό. Από την Τρίτη, όμως, περιμένουμε βαθμιαία μεταβολή του καιρού με σημαντική ενίσχυση νοτιοανατολικών ανέμων, οι οποίοι θα ανεβάσουν τον υδράργυρο 5 με 6 βαθμούς, ενώ παράλληλα η ορατότητα στην ατμόσφαιρα θα περιοριστεί λόγω σημαντικής μεταφοράς σκόνης από την Αφρική. Την Τετάρτη θα επικρατήσει άστατος καιρός, με μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας 7 με 8 βαθμούς. Βελτίωση από την Πέμπτη.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:

Σήμερα Κυριακή 31/3 περιμένουμε συννεφιά το πρωί, με ασθενή βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε πτώση θα ανέλθει το μεσημέρι στους 19 με 20oC στα πεδινά, 14 με 15oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 από το μεσημέρι δυτικοί με την ίδια ένταση.

Την Δευτέρα 1η Απριλίου 2013, περιμένουμε αίθριο καιρό το πρωί, αυξημένη συννεφιά για το υπόλοιπο της ημέρας. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 12 με 13oC στα πεδινά, 8 με 9oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 19 με 20oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Τρίτη 2/4, περιμένουμε σημαντική μεταφορά σκόνης από την Αφρική, αυξημένες νεφώσεις με πιθανές τοπικές ασθενείς λασποβροχές. Από το βράδυ περιμένουμε αξιόλογες βροχές.  Η θερμοκρασία, το πρωί στους 13 με 14oC στα πεδινά, 10 με 11oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 24 με 25oC, πιθανόν τοπικά 26oC στα πεδινά, 18 με 19oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με γρήγορη ενίσχυση σε θυελλώδεις 8 και πιθανόν πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Έως θυελλώδεις 8 μποφόρ θα ενισχυθούν στα χερσαία τμήματα.

Την Τετάρτη 3/4 περιμένουμε άστατο καιρό, με κατά περιόδους μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 11 με 12oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 17 με 18oC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Πέμπτη 4/4, περιμένουμε πιθανή βροχή το πρωί, αίθριος καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο 2 με 3 βαθμούς το μεσημέρι. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 460 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...