Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Αμαλιάδα: Κατάληψη από χθες στο ΤΕΙ της πόλης οι σπουδαστές


tei_amaliadasΤην απογοήτευσή τους για την μεταφορά του τμήματος, εξέφρασαν χθες το πρωί οι σπουδαστές του Τμήματος ΤΕΙ Αμαλιάδας Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την
Οικονομία, ξεκινώντας παράλληλα την κατάληψη του τμήματος. Οι σπουδαστές της Αμαλιάδας δηλώνουν ουσιαστικά «ξεκρέμαστοι», αφού όπως αναφέρουν θα πρέπει να επιλέξουν είτε το Πληροφοριακό κομμάτι του γνωστικού αντικειμένου, οπότε θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Πάτρα, είτε το Οικονομικό, οπότε θα πρέπει να μεταφερθούν στο Μεσολόγγι.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι όταν κλήθηκαν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο αποφάσισαν να επιλέξουν για τους δικούς τους, ο καθένας, λόγους το τμήμα της Αμαλιάδας, με το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο και όχι να καταλήξουν να πρέπει να αποφασίσουν ποιο… «κομμάτι» θα συνεχίσουν να σπουδάζουν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αξία του πτυχίου τους και βέβαια την επαγγελματική τους αποκατάσταση πάνω στην ειδικότητα για την οποία ξεκίνησαν σπουδές.

Συγχρόνως, δημιουργούνται πολλά προβλήματα και από τη μεταφορά τους σε άλλη πόλη. Οι ενεργοί σπουδαστές στο τμήμα της Αμαλιάδας είναι περίπου 750 και στην πόλη διαμένουν περίπου 350 – 400.

«Δεν έλαβαν τίποτα υπόψη…»
Από χθες το πρωί το τμήμα της Αμαλιάδας τελεί υπό κατάληψη, ενώ σπουδαστές συμμετείχαν στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Πάτρα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Αμαλιάδας Γιάννη Πολυμενάκος πρωταρχικός τους στόχος ήταν η διασφάλιση του αντικειμένου τους και η κατοχύρωση της κατεύθυνσης στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής με κατεύθυνση στη Διοίκηση και την Οικονομία.

«Δυστυχώς, όλα αυτά δεν ελήφθησαν υπόψη από τους αρμόδιους που συνέταξαν το Σχέδιο «Αθηνά» και τώρα καλούμαστε να αποφασίσουμε για ποιο κομμάτι του γνωστικού αντικειμένου θα συνεχίσουμε να σπουδάζουμε. Στο Μεσολόγγι ή στην Πάτρα; Οι σπουδές και το πτυχίο υποβαθμίζονται…», είπε χαρακτηριστικά.
Εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...