Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Πύργος: Τα παιδιά του σε ίδρυμα και αυτός σε ετοιμόρροπο σπίτι χωρίς ρεύμα...


 
Χωρίς ρεύμα και νερό ζει στο ετοιμόρροπο σπίτι που νοικιάζει τους τελευταίους οκτώ μήνες περίπου στην πόλη του Πύργου ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, με τα παιχνίδια της μοίρας να τον έχουν φτάσει στην πιο άσχημη κατάσταση της ζωής. Και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, ο Γιάννης, εδώ και πολύ καιρό άνεργος, δεν έχει τη δυνατότητα να δει τα τρία του παιδιά για τις ημέρες του Πάσχα, τα οποία σήμερα φιλοξενούνται σε ίδρυμα.


«Ζω σε μια άσχημη κατάσταση, το σπίτι έχει ποντίκια, δεν έχω δουλειά και χρήματα για να φέρω τα παιδιά μου από το ίδρυμα εδώ για τις ημέρες του Πάσχα και να μείνουμε όλοι μαζί», αναφέρει στο patrisnews με δάκρυα στα μάτια ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο οποίος προσπαθεί καθημερινά για το μεροκάματο, που πλέον έχει εξαφανιστεί.
Όπως ο ίδιος τονίζει, «εγώ δεν είμαι τεμπέλης, δουλειές δεν υπάρχουν. Μπορώ να κάνω τα πάντα», ενώ εκείνο που τον πληγώνει περισσότερο είναι το γεγονός πως δεν θα μπορέσει φέτος το Πάσχα να πάρει κοντά του έστω και για λίγες ημέρες τα τρία του παιδιά.

Ο Γιάννης κυκλοφορεί συνήθως με ένα τρίκυκλο μηχανάκι στους δρόμους της πόλης του Πύργου. Άλλες φορές γεμάτο αντικείμενα και εργαλεία για τη δουλειά του και άλλες πάλι γεμάτο με διάφορα κεριά που βγαίνει να τα πουλήσει στην αγορά.
Όμως, τα προβλήματα για τον Γιάννη δεν είναι μόνο η ανεργία, η οποία τον έχει καθηλώσει στην άκρη, χωρίς να μπορεί να αντεπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες. Εδώ και οκτώ περίπου μήνες αναγκάζεται να ζει χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα στο μικρό σπίτι που έχει νοικιάσει, κάτι που αποτελεί σοβαρή εστία μόλυνσης, αφού τα ποντίκια έχουν εγκατασταθεί στους χώρους του σπιτιού.

«Το ρεύμα και το νερό είναι κομμένα εδώ και πολύ καιρό. Χρωστάω και το ενοίκιο και ο σπιτονοικοκύρης, μου έχει δώσει προθεσμία μέχρι το Πάσχα», αναφέρει ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο οποίος ζητά από την πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημά του ώστε να βρει μια δουλειά για να συντηρήσει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και τις ανάγκες των παιδιών του, που αν και ζουν μακριά, σκέφτεται διαρκώς.
ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...