Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Δείτε πως είναι σήμερα ο "Ιησούς από την Ναζαρέτ" VIDEO




H καριέρα του Robert Powell, του ηθοποιού που ενσάρκωσε τον Ιησού από τη Ναζαρέτ,
καταστράφηκε αμέσως μετά το γύρισμα της πασίγνωστης τηλεταινίας του Φράνκο Τζεφιρέλλι. Η ιστορία πίσω από τη σειρά που παρακολουθούμε κάθε Πάσχα.



Ο Ρόμπερτ Πάουελ γεννήθηκε στο Σάλφορντ της Βόρειας Αγγλίας κοντά στο Μάντσεστερ την 1η Ιουνίου 1944.  Το 1964 μετακόμισε στο Λονδίνο όπου και αφοσιώθηκε στην υποκριτική τέχνη. Η καριέρα του στον κινηματογράφο, ξεκινάει με αρκετούς δευτερεύοντες ρόλους σε ταινίες εποχής, σε περιπέτειες και ταινίες τρόμου, για να συνεχίσει με πρωταγωνιστικούς σε περισσότερο cult και
κλασικά φιλμ, όπως το «Μάλερ», «Τα τέσσερα φτερά», «Φρανκεστάιν», «Τα 39 βήματα», «Σάκα Ζουλού», «Το άσυλο», κ.ά.

O Robert Powell δεν είναι ένας συνηθισμένος ηθοποιός. Στα 33 του χρόνια, κατάφερε να ενσαρκώσει ιδανικά τον Ιησού μέσα από την υπερπαραγωγή του Franco Zeffirelli, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ».

Πολλοί τον χαρακτήρισαν ως «ιερό τηλεοπτικό ινδαλμα» και άλλοι ως «ιδανικό Ιησού». Πολλοί ήταν και αυτοί που πίστεψαν ότι ο Powell δεν ζει πλέον.Ειπώθηκε ότι αυτοκτόνησε ή ότι τρελάθηκε ,κάτι το οποίο δεν ισχύει,αφού ο ταλαντούχος ηθοποιός σήμερα είναι 67 ετών, ζει και εργάζεται στην Αγγλία.
Σύζυγος και πατέρας πλέον δυο μεγάλων παιδιών, ο Powell μετά το τέλος της υπερπαραγωγής «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» είχε πει: «ελπίζω πως ο Ιησούς Χριστός θα είναι ο τελευταίος στη σειρά των ευαίσθητων νέων αντρών, που θα κληθώ να ερμηνεύσω στο μέλλον».

Η επιθυμία του αυτή φαίνεται πως εκπληρώθηκε κατά κάποιο τρόπο, αφού μετά το ρόλο του ως «Ιησού», όλοι οι μεγάλοι παραγωγοί του Χόλυγουντ του έκλεισαν κατάμουτρα την πόρτα,πιστεύοντας ότι το κοινό δεν θα μπορούσε να τον δει να κάνει αμαρτίες στη μεγάλη οθόνη.
Τραγική ειρωνεία; όταν πέρασε από casting για να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν είχε πολλές ελπίδες μιας και ο σκηνοθέτης αρχικά είχε στο μυαλό του ως πιθανούς πρωταγωνιστές τον Al Pacino, και τον Dustin Hoffman.Τον ίδιο, τον προόριζαν για το ρόλο του Ιούδα. Τα γαλανά του μάτια και η χροιά της φωνής του ωστόσο, ήταν αυτά που του χάρισαν το ρόλο του Θεανθρώπου.
Λίγο πριν αρχίσουν τα γυρίσματα του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» ο Powell (31 ετών τότε), αποφάσισε να παντρευτεί την γυναίκα της ζωής του και χορεύτρια Barbara, με την οποία είναι  μέχρι σήμερα μαζί. Κοινή τους αγάπη εκτός από τα δυο τους παιδιά, τα ταξίδια με σκάφος ανά τον κόσμο.
Σήμερα, ο 67χρονος Powell δουλεύει στην αγγλική τηλεόραση, δανείζοντας τη φωνή του σεδιάφορα ντοκιμαντέρ, διαφημίσεις και αφηγήσεις παιδικών βιβλίων. Ασχολείται με φιλανθρωπικές οργανώσεις και πρωταγωνιστεί σε μικρές θεατρικές παραστάσεις στο Λονδίνο. Μάλιστα, ποτέ του δεν έχει κακολογήσει το ρόλο που τον έκανε διάσημο.
Τι έχει πει ο ίδιος για τον ρόλο του Θεανθρώπου που ενσάρκωσε και ο οποίος φυσικά τον… στιγμάτισε !
Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία.
Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα.
Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί.Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού»

έγραψε: www.onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...