Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός


Ηττήθηκε με 70-60 από τη Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα απάντησε με δικό της «break» στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ισοφάρισε τη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό σε 2-2 και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λονδίνου.

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 70-60 από τους Καταλανούς, στον 4ο μεταξύ τους αγώνα, απώλεσαν την ευκαιρία να εξασφαλίσου σήμερα την πρόκριση και πλέον την επόμενη εβδομάδα καλούνται για νέο «θαύμα» στη Βαρκελόνη, προκειμένου να προκριθούν στο 11ο φάιναλ φορ Ευρωλίγκας της ιστορίας τους.

Το ματς:

Πλήρωσε αστοχία και νευρικότητα

Ένας πολύ νευρικός και αγχωμένος Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Κακές επιλογές και άστοχα σουτ στην επίθεση για την ομάδα του Πεδουλάκη που έχοντας επιλέξει τον εξαιρετικό επιθετικά Σχορτσανίτη στο «5», έδωσε την ευκαιρία να τον χτυπήσει εκεί η Μπαρτσελόνα με Τζαβάι και Τόμις. Κάπως έτσι οι «μπλαουγκράνα» που είχαν και τον έλεγχο των ριμπάουντ, πήραν το προβάδισμα.

Ο Πασκουάλ είχε επιλέξει άμυνα «ζώνης» από την αρχή του αγώνα, κάτι που είχε δημιουργήσει πρόβλημα στον άστοχο Παναθηναϊκό που είχε πάρει τους 7 από τους 9 πρώτους πόντους του από τον «Sofo». Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 20-10 και τους «πράσινους» να έχουν πολλά πράγματα να διορθώσουν.

Διόρθωσε την άμυνα, μάζεψε το ματς

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε πρόσωπα στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και έβαλε τον Λάσμε στο «5» απέναντι όμως σε έναν πολύ καλό Τόμιτς που είχε βρει ρυθμό από νωρίς. Η μεγαλύτερη ζημιά που του έκανε ήταν να παίρνει πολλά επιθετικά ριμπάουντ (6) και να δίνει επιπλέον επιθέσεις στην ομάδα του που ήταν μπροστά 25-14, 6.30΄πριν το ημίχρονο. Οι «πράσινοι» εξακολουθούσαν να είναι άστοχοι απέναντι στη «ζώνη» που σαφώς συνεχιζόταν από την Μπαρτσελόνα αλλά αμυντικά είχαν βελτιωθεί και είχαν ‘κόψει’ τον ρυθμό του αντιπάλου. Ένα καλό σερί (7-0) της ομάδας του Πεδουλάκη που κορυφώθηκε με τρίποντο του Μπράμος, έκανε το 27-23, μαζεύοντας το παιχνίδι.

Ο Διαμαντίδης μπορεί να μην έδειχνε σε καλή μέρα, ωστόσο ο Σχορτσανίτης και τα «τριάρια» (Μπράμος-Ματσιούλις) έκαναν καλή δουλειά. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την Μπαρτσελόνα μπροστά στο σκορ με 31-27, δίκαια, αλλά ήταν εμφανές ότι ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο είχε βρει τρόπο να ανακόψει το παιχνίδι των «μπλαουγκράνα».

Την είδε να του.. φεύγει
Ο Παναθηναϊκός έχοντας μειώσει την διαφορά στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, δεν είχε πλέον το… βουνό των 10+ πόντων να καλύψει. Ο Σχορτσανίτης ήταν αυτός που σαφώς έπαιρνε τις περισσότερες επιθέσεις, ακόμα και αν είχε δύο παίκτες πάνω του και έδινε λύσεις και σκορ για την ομάδα του. Το θέμα ήταν ότι αμυντικά ο Τόμιτς ήταν σε καλή μέρα και δημιουργούσε πρόβλημα (12π) και ουσιαστικά ήταν αυτός που έφτασε την ομάδα του ξανά στο +8 (39-31).

Ένα τρίποντο του Λόρμπεκ και ένα του Χουέρτας, ολοκλήρωσαν ένα 12-0 της Μπαρτσελόνα, στα μισά της περιόδου ανεβάζοντας την διαφορά για πρώτη φορά στο +14 (45-31) και δυσκολεύοντας το έργο του Παναθηναϊκού που έκανε λάθη στην επίθεση, ήταν πολύ άστοχος και έπαιζε χωρίς ρυθμό. Αντίδοτο για τον Τόμιτς δεν υπήρχε από την πλευρά της ελληνικής ομάδας και η διαφορά όλο και μεγάλωνε για να φτάσει στο τέλος της περιόδου στο 51-38…

Το «καθάρισε» ο Ναβάρο

Το έργο του Παναθηναϊκού ήταν πολύ δύσκολο στην τελευταία περίοδο. Με την ψυχολογία της Μπαρτσελόνα στα ύψη, τα τρίποντά της να μπαίνουν σε αντίθεση με των «πράσινων», ήταν φυσιολογικό η διαφορά να μεγαλώνει. Το 57-40 μετά από δύο λεπτά στο δεκάλεπτο, αποτύπωναν μία μη-αναστρέψιμη κατάσταση. Οι παίκτες του Πεδουλάκη όμως βρήκαν δύο «κολλητά» σημαντικά σουτ τριών πόντων, πήγαν ξανά την διαφορά στους 10 (50-60) στα μισά του δεκαλέπτου και οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν ξανά παλμό…

Ο Ναβάρο όμως με πολύ μεγάλα καλάθια στα τελευταία λεπτά έκοψε τα… φτερά στους «πράσινους». Το τελικό 70-60, ισοφάρισε την σειρά σε 2-2.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 27-31, 38-51, 60-70

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...