Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός

Ηττήθηκε με 74-73 από την Εφές Αναντολού

Ο Ολυμπιακός «αυτοκτόνησε» στο τελευταίο λεπτό, δίνοντας στην Αναντολού Εφές δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Λονδίνου.

Οι Τούρκοι, που βρέθηκαν στο 38' στο -8 (62-70), έφτασαν στη νίκη με 74-73 στο «Αμπντί Ιπεκτσί», στον 4ο αγώνα αγώνα στα πλέι οφ και ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται την επόμενη εβδομάδα να υπερασπιστούν την έδρα τους και να πάρουν πανηγυρική πρόκριση στο 8ο φάιναλ φορ Ευρωλίγκας στην ιστορία τους.

Ψυχωμένη άμυνα και εξαιρετική περιφέρεια

Με δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, με τους Σπανούλη, Παπανικολάου και Πρίντεζη να παραμένουν, αλλά τους Σερμαντίνι και Λο να παίρνουν τη θέση των Πάουελ και Κατσίβελη αντίστοιχα στην αρχική πεντάδα.

Ψυχωμένος σε άμυνα και επίθεση μπήκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση, «εγκλωβίζοντας» τα επιθετικά ατού της Εφές, η οποία έβρισκε –λιγοστές- λύσεις από τον Ερντέν κάτω από το καλάθι. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά τους Τούρκους στο σκορ, ενώ από την άλλη μεριά του παρκέ οι Παπανικολάου και Λο εκμεταλλεύονταν με τον καλύτερο τρόπο την «άμυνα ζώνης» του Μαχμούτι, καθώς σουτάροντας με εξαιρετικά ποσοστά έξω από τα 6,75μ., έδωσαν προβάδισμα δέκα πόντων στους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας (6-16). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους τόσο στον Φάρμαρ, όσο και στον Λούκας, με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να τους βρίσκει να προηγούνται με οκτώ πόντους (12-20).

Σλούκας και Παπανικολάου στα… δύσκολα

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, η επιμονή του Ολυμπιακού έξω από τα 6,75μ. του έκανε κακό, καθώς η αστοχία επέτρεψε στους Τούρκους να επιστρέψουν στο ματς, μειώνοντας τη διαφορά στο καλάθι (20-22). Ωστόσο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν πτοήθηκαν και με πόντους από τους Σλούκα και Πάουελ αποκατέστησαν την τάξη (20-27), με τον Βασίλη Σπανούλη από την άλλη να είναι άποντος, αλλά να κάνει καλή δουλειά στην οργάνωση του παιχνιδιού. Αμυντικά οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούσαν να τα πηγαίνουν καλά, αλλά με την πίεση που ασκούσαν φορτώθηκαν γρήγορα με φάουλ, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτούν αυτό οι Τούρκοι με τους Φάρμαρ και Τουντσερί και να φέρουν το ματς στον πόντο (33-34). Σε εκείνο το σημείο και στα τελευταία τρία λεπτά, ο Παπανικολάου ήταν αυτός που «ξεκόλλησε» τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας με την ενέργεια που έβγαζε σε άμυνα και επίθεση, με το σκορ στο τέλος να είναι στο 44-38 υπέρ των Πειραιωτών.

Ζορίστηκε, αλλά διατηρήθηκε μπροστά

Ο Λούκας δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Εφές να παραμένει για τα καλά στο παιχνίδι. Ωστόσο, εκεί το πήρε… προσωπικά ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος φόρτωσε τον πρώην «ερυθρόλευκο» με φάουλ, με αποτέλεσμα να τον στείλει στον πάγκο, ενώ ευστοχώντας ο ίδιος από τις βολές, διατηρούσε τους «ερυθρόλευκους» στο +6 (45-51). Όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στη συνέχεια έδειξαν την ίδια ολιγωρία που είχαν στο τρίτο παιχνίδι στα αμυντικά ριμπάουντ, με τους Τούρκους να φέρνουν ξανά το ματς στον πόντο (52-53), εκμεταλλευόμενοι τις δεύτερες ευκαιρίες που τους παρουσιάζονταν. Παρ’ όλα αυτά, οι Χάινς και Σλούκας δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να πάρουν και το προβάδισμα, διατηρώντας μπροστά τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (56-58).

Ιδανικός αυτόχειρας…


Πλέον το ματς ήταν για γερά… νεύρα, με την Εφές να εντείνει αρκετά την πίεσή της στον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχαν καθόλου καθαρό μυαλό στην επίθεση αλλά ούτε και στην άμυνα, με τον Ερντέν να μαζεύει πολλά επιθετικά ριμπάουντ και να δίνει την ευκαιρία στην ομάδα του να περάσει ξανά μπροστά σκορ (62-60), ύστερα από πολύ ώρα. Όμως, εκεί «μίλησε» η ψυχή και η καρδιά του Χάινς, ο οποίος έπαιζε σαν… γίγαντας και στις δύο ρακέτες, φέρνοντας ξανά τους «ερυθρόλευκους» μπροστά σκορ (62-65), ενώ το… μεγάλο τρίποντο του Πρίντεζη και το παλικαρίσιο λέι απ του Λο τους πήγε στο +8 (62-70), περίπου 2:30’’ πριν τη λήξη. Στο 1:29’’ πριν τη λήξη, οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας ήταν στο +7 (66-73), ωστόσο το «μπλακ άουτ» που έπαθαν, έδωσαν την ευκαιρία στον Φάρμαρ να μειώσει το ματς στον πόντο (72-73). Στη δεύτερη βολή ο Αμερικανός αστόχησε, αλλά οι Τούρκοι πήραν την κατοχή, καθώς ο Πρίντεζης έχασε την μπάλα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Σιπ σούταρε έξω από τα 6,75μ., αστόχησε, αλλά ο Λούκας έκανε το φόλοου για το προσπέρασμα και τη νίκη της ομάδας του με το τελικό 74-73.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 38-44, 56-58, 73-74.


Πηγή: Sport-fm.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ