Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Hλεία: Δεν έχουν πού να... τους θάψουν στο Βαρθολομιό!

Ούτε… «πόντος» ελεύθερος δεν υπάρχει πια για ταφές στο κοιμητήριο του Βαρθολομιού, με σύσσωμη την κοινωνία της περιοχής να εκφράζει την ανησυχία αλλά και το παράπονό της.
Η τελευταία λύση που δόθηκε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της περιοχής είναι να γίνονται προσωρινές ταφές στους διαδρόμους του κοιμητηρίου -  και αυτό για τρία χρόνια.
Με την πάροδο των τριών χρόνων θα γίνεται εκταφή και γι’ αυτό το λόγο μάλιστα, έχει κατασκευαστεί και «εγκαινιαστεί» ήδη οστεοφυλάκιο. Ακόμα όμως και αυτή η λύση κατέληξε σε αδιέξοδο, καθώς και οι διάδρομοι του κοιμητηρίου έχουν γεμίσει. Η δυναμικότητα του κοιμητηρίου του Βαρθολομιού αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνά τις 5 θέσεις, και αυτές στον διάδρομο, ενώ σε περίπτωση που ο νεκρός έχει συγγενείς με οικογενειακό τάφο σε άλλο κοιμητήριο της περιοχής, «μετακομίζει»!
Ο τέως δήμος Βαρθολομιού έχει προχωρήσει στην αγορά δύο οικοπέδων νότια και ανατολικά του κοιμητηρίου, με την προοπτικής της επέκτασης. Μια λύση που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής για τα επόμενα 100 και πλέον χρόνια. Μέχρι στιγμής όμως, το θέμα, το οποίο αποτελεί και αίτημα των κατοίκων της περιοχής, δεν έχει προχωρήσει!
«Ζω αυτό το πρόβλημα 17 – 18 χρόνια τώρα» είπε στο patrisnews ο ιερέας π. Γεώργιος Ράλλης και συνέχισε: «Το εκκλησιαστικό συμβούλιο έχει δώσει μέχρι σήμερα πολλές λύσεις. Η τελευταία ήταν να γίνονται προσωρινές ταφές στους διαδρόμους και στα τρία χρόνια εκταφή και τοποθέτησε στο οστεοφυλάκιο. Δεν έχουμε να δώσουμε άλλη λύση, έχει μείνει ένας διάδρομος ακόμα».
«Τα πολύ παλιά χρόνια το κοιμητήριο ήταν εγκαταλελειμμένο, γεμάτο φίδια και ποντίκια. Το πρόβλημα όμως φαινόταν από τότε ότι έρχεται και τελικά, το βρήκαμε μπροστά μας» είπε στο patrisnews και ο ιερέας π. Ανδρέας Μπουγιουκλής.
Μιλώντας στo patrisnews ο πρώην αντιδήμαρχος Βαρθολομιού κ. Άγγελος Μπράτης, ο οποίος ήταν και πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής για την εξεύρεση λύσεων για την επέκταση του κοιμητηρίου είπε: «Ο κόσμος του Βαρθολομιού αποφάσισε να μη γίνει μεταφορά του κοιμητηρίου αλλά επέκταση. Δεν είναι εύκολη η επέκταση και αυτό το γνωρίζουν και οι πρώην και ο νυν δήμαρχος. Όταν όμως ο κόσμος το επιθυμεί, ο δήμος πρέπει να βρει τρόπο να το κάνει. Πάρα πολλά κοιμητήρια το έχουν κάνει. Το ότι είναι παράνομη η απόφαση είναι πρόφαση. Όταν υπάρχει η θέληση και το καθολικό αίτημα του κόσμου δεν τίθεται θέμα παρανομίας».
Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)

 patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...