Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ηλεία: Υποχωρούν οι υψηλές θερμοκρασίες - Τοπικές βροχές – αναλυτική πρόγνωση


ptosiΜε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τοπικά τους 33 βαθμούς Κελσίου εορτάστηκε το φετινό Πάσχα στην Ηλεία. Από την Τρίτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή την Τετάρτη.

Παράλληλα, τοπικές βροχές κυρίως στις πιο ημιορεινές ορεινές περιοχές περιμένουμε σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, φαινόμενα τα οποία φαίνεται θα γενικευτούν και θα γίνουν περισσότερα την Τετάρτη.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:



Την Τρίτη 7/5 περιμένουμε και πάλι αυξημένες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα πιο ημιορεινά ορεινά με λίγες τοπικές ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 18 με 19oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 28 με 29oC, πιθανόν τοπικά 30οC στα πεδινά, 24 με 25oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.
Την Τετάρτη 8/5 περιμένουμε από το πρωί αυξημένες νεφώσεις στο σύνολο του νομού με κατά περιόδους βροχές. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 16 με 17oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 22 με 23oC στα πεδινά, 16 με 17oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Πέμπτη 9/5 και την Παρασκευή 10/5 περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες την Πέμπτη θα αυξηθούν τις θερμές ώρες στα πιο ημιορεινά ορεινά και πιθανόν να δώσουν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 15 με 16oC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 25 με 26oC στα πεδινά, 21 με 22oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο γενικά ασθενείς μεταβλητοί.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 460 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...