Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Αγωνία για τις Πανελλαδικές: Σχεδόν βέβαιη η εισήγηση για απεργία από την ΟΛΜΕ


eksetaseisΔιακόπηκε μετά από συνεδρίαση 7 ωρών, η συνεδρίαση της ΟΛΜΕ, η οποία θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις την Παρασκευή. Η ΟΛΜΕ προσανατολίζεται να εισηγηθεί την πραγματοποίηση
απεργίας, μέσα στις Πανελλαδικές, ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται, καθώς η πίεση από την κοινωνία είναι μεγάλη.


Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ν. Παπαχρήστος δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο είναι πολύ κοντά στο να καταλήξει σε απόφαση για 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου και πενθήμερη επαναλαμβανόμενη από τις 20 έως τις 24 Μαΐου.

Οποιαδήποτε πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από τα τοπικά συμβούλια των καθηγητών (ΕΛΜΕ).

Παράλληλα, ξεπερνιούνται και τα διαδικαστικά ζητήματα ως προς την απόφασή τους, καθώς πιθανότατα η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ), θα αποσύρει την πρόταση της για ψηφοφορία με κάλπες από τις τοπικές ΕΛΜΕ, κατά τη γενική συνέλευσή τους που θα γίνει στις 15 Μαΐου.

Η πρόταση για ψηφοφορία με κάλπες θα αποσυρθεί, ώστε να ξεπεραστεί το διαδικαστικό πρόβλημα που προέκυψε στην διάρκεια της συνεδρίασης των καθηγητών.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν πληροφορίες από συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, το ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ) συμφώνησε μόνο σε μια 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαίου (οι εξετάσεις ξεκινούν στην 17 του μήνα) αλλά διαφωνεί με την συνέχιση των κινητοποιήσεων μέσα στην εξεταστική περίοδο.

Την Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που επίσης έχουν απειλήσει με κινητοποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση διαμηνύει ότι σε περίπτωση, που αποφασιστεί απεργία, δεν θα διστάσει να επιστρατεύσει τους καθηγητές.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...