Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Βαρθολομιό: Ήταν θέμα χρόνου το πρώτο τροχαίο στη σκοτεινή γέφυρα


troxaio_varthΤροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην είσοδο του Βαρθολομιού, το Σάββατο στις 3.10 τα ξημερώματα, στο σημείο έναρξης της νέας γέφυρας. Επιβατικό όχημα στο οποίο επέβαιναν
δύο Βούλγαροι εξετράπη της πορείας του και αφού έσπασε τις προστατευτικές μπάρες, κατέληξε σε παρακείμενο χωράφι, λίγα μέτρα από το ποτάμι του Πηνειού.

Οι επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκαν παρά την σφοδρότητα της σύγκρουσης, αλλά το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Το ατύχημα επαναφέρει το θέμα της έλλειψης φωτισμού στην είσοδο της νέας γέφυρας για Βαρθολομιό, καθώς μετά την κλοπή του καλωδίου φωτισμού, επικρατεί πλήρης συσκότιση, με κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς που σε περίπτωση εκτροπής οχήματος κινδυνεύουν ακόμα και με πτώση μέσα στο ποτάμι του Πηνειού.

Σημειώνεται ότι σχετικό ρεπορτάζ για την επικινδυνότητα του σημείου είχε γίνει από το IONION FM, στις 3 Οκτωβρίου 2012, οπότε αναμενόταν εκταμίευση 5.000 ευρώ από την περιβαλλοντική υποδιεύθυνση τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, για να αντικατασταθεί το κλεμμένο καλώδιο στην γέφυρα Πηνειού. Τότε ο αντιδήμαρχος Πηνειού Παναγιώτης Θανόπουλος ανέφερε στο IONION FM, ότι η κλοπή των καλωδίων φωτισμού είχε αναφερθεί στην περιφέρεια ήδη από τις 12 Σεπτεμβρίου και η απάντηση που εστάλη στις 19 του ίδιου μήνα, ανέφερε ότι χρειάζεται να γίνει μελέτη για την αντικατάσταση.

Ο κ. Θανόπουλος είχε δηλώσει πριν από 8 μήνες ότι πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία, που θα αφήσει χωρίς φωτισμό ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο στην γέφυρα του Βαρθολομιού, με πιθανότητα αυτοκίνητα να καταλήγουν στο ποτάμι, σε περίπτωση ατυχήματος. Σήμερα η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, έστειλε στο δήμο σχετικό έγγραφο που αναφέρει ότι εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 5.000 ευρώ για την αντικατάσταση του καλωδίου.
 ionionfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...