Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ
TAX. Δ/ΝΣΗ: Τέρμα Ροφιά (3° Δημ.. Σχ.  Πύργου)
 27100-ΠΥΡΓΟΣ
ΤΗΛ. - FAX: 26210-25332                                                              Αρ. Πρωτ. : 67
Πύργος, 13/05/2013
                                                                             Προς :  ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ
e-mail: syldnpyr@gmail.com                                                                        



ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Παιδεία, χρόνια τώρα, «υποφέρει» από μεταρρυθμίσεις και «καλές προθέσεις» σε επίπεδο αλλαγών στις ηγεσίες, διαχρονικά, του Υπουργείου Παιδείας και σε συνάρτηση με τις πολιτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τις οικονομικές επιταγές στης παγκόσμιας αγοράς!


Τα τελευταία τρία χρόνια, στη λογική των Μνημονίων και της σωτηρίας της χώρας μας, η Παιδεία υποχρηματοδοτείται, εκπίπτει σε ποιότητα, «χειραγωγείται» θεσμικά  στο δημόσιο σχολείο που προσπαθεί να επιβεβαιώσει τους ρόλους του απεγνωσμένα, χωρίς βιβλία, χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς υποστηρικτικούς θεσμούς, με μαθητές που θα πρέπει να αναπνέουν στο 1,5 τ.μ, και πάντα στα πλαίσια της «ευαισθησίας» της πολιτικής βούλησης της τρικομματικής Κυβέρνησης!

Σήμερα, από το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί της χώρας, που υπηρετούν στη Δ.Ε αλλά κι αυτοί που υπηρετούν με απόσπαση στην Π.Ε, παραλαμβάνουν τα «φύλλα πορείας» τους! Επιστρατεύονται στα πλαίσια μιας κατάφορης παραβίασης του νόμου, από την ίδια την Κυβέρνηση! Του νόμου που η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε πριν μερικά χρόνια! Είναι αυτή η Κυβέρνηση που «χρησιμοποιεί» τους μαθητές και τη νεολαία της υφιστάμενης και «επόμενης» ανεργίας καθώς και την τεχνηέντως διαμορφωμένη αντιπαλότητα των κοινωνικών ομάδων, για να δείξει την πυγμή της!

Η Δημοκρατία μας, η προσωπική μας ελευθερία, η νοημοσύνη μας, η ευαισθησία μας, δεν μπορεί να χωρέσει την αλλοτριωμένη εξουσία τους!

Η Δημοκρατία δε χωρά στο «χακί»!

Υπερασπιζόμαστε τους μαθητές μας που πασχίζουν για τη μόρφωσή τους, που η Κυβέρνηση έχει ακυρώσει επαγγελματικά και εργασιακά την πλειοψηφία των δυνητικών επιλογών τους, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων! Υπερασπιζόμαστε την κοινωνική συνοχή και τους αγώνες για τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία!

Είμαστε πολίτες και κοινωνοί και γνωρίζουμε πως το μέλλον, αυτή την ώρα, στηρίζεται σε αγώνες στο παρόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...