Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ηλεία: Επιστρέφουν οι βροχές και στα πεδινά – αναλυτική πρόγνωση


Περιορισμένες συνθήκες αστάθειας επικράτησαν το τελευταίο 48ωρο με τις καταιγίδες να εντοπίζονται στα ορεινά του νομού. Σύμφωνα, όμως, με τα νεότερα δεδομένα,
vroxiτα φαινόμενα θα γενικευτούν από σήμερα Κυριακή και κυρίως το διήμερο Δευτέρα, Τρίτη. Έτσι εκτός από τις ορεινές περιοχές, φαινόμενα περιμένουμε σε ημιορεινά, πεδινά και παράκτια τμήματα. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, σε δροσερά επίπεδα.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:

Σήμερα Κυριακή 12/5 περιμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα ημιορεινά-ορεινά και θα δώσουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τοπικές μπόρες πιθανόν να σημειωθούν από το απόγευμα και σε πεδινά - παράκτια τμήματα. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 15 με 16oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 24 με 25oC στα πεδινά, 17 με 18oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Δευτέρα 13/5 περιμένουμε στο σύνολο του νομού άστατο καιρό, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, από το πρωί.  Η θερμοκρασία, το πρωί στους 15 με 16oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 23 με 24oC στα πεδινά, 18 με 19oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.
Την Τρίτη 14/5 περιμένουμε νεφώσεις με μπόρες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 15 με 16oC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 25 με 26oC στα πεδινά, 19 με 20oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περιορίζονται τα φαινόμενα την Τετάρτη 15/5 στα πολύ ορεινά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Άνεμοι δυτικοί ασθενείς.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 460 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...