Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Τζακάρτα Ινδονησίας «ταξιδεύει» το 44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών της περιφέρειάς μας.




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
 
Πάτρα 27 /6/ 2013


Την πρώτη θέση στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στη κατηγορία Δημοτικών Σχολείων κατέλαβε η μαθητική ομάδα «Teamwork 1» του 44ου Δ.Σ. Πατρών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Στο διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώθηκε επιτυχώς από την W.R.O™ Hellas  και έλαβε χώρα το Σάββατο 21 Ιουνίου 2013 στην Αθήνα, συμμετείχαν περισσότερες από
85 μαθητικές ομάδες, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του διαγωνισμού με τη νικήτρια μαθητική ομάδα να διαγωνίζεται στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, το Νοέμβριο, στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.
Το 44ο Δ. Σ. Πατρών συμμετείχε με δύο μαθητικές ομάδες,  την «Teamwork 1» και την «Teamwork 2», οι οποίες κατέλαβαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντιστοίχως. Τη νικήτρια μαθητική ομάδα αποτελούν οι μαθητές Ευδοκία Καμπούρη, Ολγα Κολλιοπούλου, Ελευθερία Μπουρλέσσα, Ανδριάνα Δίπλα, Μαρίνα Λυκούδη και Πέτρος Κατσικαρέλης. Αρωγός και συνοδοιπόρος σε αυτήν την μεγάλη επιτυχία και των δύο ομάδων είναι ο καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου κ. Ανέστης Βοβός ο οποίος ακούραστα, με όρεξη και μεράκι  προετοίμαζε όλο αυτό το χρονικό διάστημα τους του μικρούς μαθητές για αυτήν τους τη συμμετοχή.
Με αφορμή τη μεγάλη αυτή επιτυχία των μαθητών ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, τόσο στους μαθητές όσο και στον καθηγητή τους. Με αυτή τους τη διάκριση εδραίωσαν μια πολύτιμη παρακαταθήκη για ανάλογες δραστηριότητες τιμώντας την εκπαιδευτική κοινότητα της περιφέρειάς μας.
 Σε αυτήν την κρίσιμη για την Ελλάδα κοινωνική και οικονομική συγκυρία, η νέα γενιά της χώρας μας επενδύει στο παρόν με πρωτοποριακούς και καινοτόμους τρόπους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος. Η ελπίδα για έξοδο από την ύφεση και μία σταθερή και διατηρήσιμη ανάπτυξη είναι στα χέρια τους. Αυτό συμβολίζει και η επιτυχία του 44ου Δ.Σ. Πατρών γεμίζοντάς μας με περηφάνια και αισιοδοξία.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), από την πρώτη στιγμή,  λειτούργησε με όραμα και «αγκάλιασε» την εκπαιδευτική ρομποτική συνδιοργανώνοντας με την W.R.O™ Hellas τον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, δίνοντας το βήμα στις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να διαγωνιστούν αλλά και να επιτύχουν καλύτερες θέσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που ακολουθούσε.
Επιπροσθέτως, η διοργάνωση και υλοποίηση ενημερωτικών συναντήσεων στις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτ/νια), όπου συμμετείχαν τόσο στελέχη εκπαίδευσης της περιφέρειας όσο και ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, συνέβαλε περαιτέρω στην ενίσχυση και διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στις σχολικές µονάδες της ΠΔΕΔΕ δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες και της εφαρμογές της ροµποτικής στην εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να αποτελέσει, με τη σειρά της, ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο στα χέρια  μαθητών και  εκπαιδευτικών.
Ο μαθητής πλέον, δεν είναι ένα παθητικός δέκτης αυτών που διαδραματίζονται μέσα στην τάξη, αλλά γίνεται ενεργός συμμέτοχος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Δρα, δημιουργεί και οικοδομεί τη γνώση  μέσα  από ομαδοσυνεργατικές  διαδικασίες μάθησης.
Η εκπαιδευτική ρομποτική έρχεται επομένως να αλλάξει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της διδασκαλίας προτάσσοντας τη μετάβαση από τη διδακτική θεωρία στην πράξη, ενεργοποιώντας το ενδιαφέρον του μαθητή, προοικονομώντας  την καλύτερη επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων. Αποτελεί τη «σκαλωσιά» για την ανάπτυξη συνθετότερων ικανοτήτων και δεξιοτήτων, την υποστήριξη και ενίσχυση  της μαθησιακής διαδικασίας και τελικά, την αναβάθμιση της ποιότητας  εκπαιδευτικού αποτελέσματος μέσα από την άμεση και ταυτόχρονα δυναμική διαχείριση σύνθετων προβλημάτων.
Εύχομαι ολόψυχα στη μαθητική ομάδα του 44ου Δ.Σ. Πατρών κάθε επιτυχία στη συνέχεια του διαγωνισμού».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...