Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ξανά στη Βουπρασία ο πρέσβης του Μπαγκλαντές - Ανησυχία για τις θέσεις εργασίας


voupras1Την ώρα που όπως είχε αποκαλύψει το ilialive.gr οι παραγωγοί της φράουλας στη Βουπρασία ζητούν 4160 εργάτες από τον ΟΑΕΔ, στις τάξεις των αλλοδαπών εργατών
voupras2voupras3από το Μπαγκλαντές, επικρατεί προβληματισμός και ανησυχία. Ιδιαίτερα για την πλειοψηφία αυτών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας.

Αυτό το γεγονός, έφερε για άλλη μια φορά στην περιοχή τον πρέσβη του Μπαγκλαντές. Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του προέδρου του ΔΣ Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Τσιρίκου, εκπροσώπων των παραγωγών, της αστυνομίας και τοπικών φορέων. Το θέμα της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών εργατών που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκει εμπόδια. Βέβαια ο πρέσβης από την πλευρά του τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας αλλά θύμισε και τις καλές σχέσεις συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών.

Βέβαια δεν παρέβλεψε να αναγνωρίσει τα οφέλη της καλλιέργειας φράουλας στην Βουπρασία, από την περιοχή, έως τη χώρα του. Πλέον μένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την καλλιέργεια και όλα τα δεδομένα γύρω από αυτή.

Θα πρέπει να επισημάνουμε από την πλευρά του ilialive.gr πως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος υπήρξαν μηνύματα που εκδήλωναν το ενδιαφέρον ομάδων εργατών να μεταβούν στη Βουπρασία και να δουλέψουν στις καλλιέργειες αυτές.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...