Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ηλειακές «πρωτιές» στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής!


Σημαντική διάκριση πέτυχαν δύο μαθητές από την Ηλεία, στον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής για το έτος 2013. Πρόκειται για τον μαθητή της Β’ Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας Θανάση Αντωνόπουλο, ο οποίος πρώτευσε μαζί με μαθητές σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα και για την Κρινιώ Μαρούδα, μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Λεχαινών.


Νέα διάκριση
Η Κρινιώ Μαρούδα συμμετείχε στη Β’ φάση του διαγωνισμού για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και με βάση τη θέση που κατέκτησε θα συμμετάσχει στην Ελληνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 15 Ιουλίου στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Η συγκεκριμένη μαθήτρια είχε διακριθεί και συμμετείχε πέρυσι και στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας και έχει επιλεγεί και για τον φετινό διαγωνισμό.


«Φυσική» ο κόσμος όλος!

Ο Θανάσης Αντωνόπουλος συμμετείχε πρώτη φορά σε διαγωνισμό Φυσικής και αν και ήλπιζε στην διάκριση, δεν ήταν απόλυτα σίγουρος.
Κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα τον χαροποίησε ιδιαίτερα, καθώς είναι και η πρώτη διάκριση που λαμβάνει σε διαγωνισμό και πλέον θα συμμετάσχει στον επόμενο διαγωνισμό Φυσικής το 2014, έχοντας προκριθεί από τώρα στην Β’ φάση.
«Νιώθω χαρούμενος και ικανοποιημένος» θα πει στο patrisnews και υπογραμμίζει ότι «Η Φυσική είναι ο κόσμος όλος και μου αρέσει πάρα πολύ».
Η συμμετοχή του στον διαγωνισμό ήρθε μετά την παρακίνηση ενός φίλου του και σίγουρα ο Θανάσης δεν το μετανιώνει. Άλλωστε, η Φυσική είναι το αγαπημένο του μάθημα στο σχολείο και είναι κάτι με το οποίο θέλει να ασχοληθεί και στο μέλλον.

Μιλώντας στο www.patrisnews.com" href="www.patrisnews.com">http://www.patrisnews.com" target="_blank">patrisnews για τα σχέδιά του ανέφερε: «Η Φυσική είναι ένας τρόπος για να δούμε τον κόσμο και είναι κάτι με το οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ στη ζωή μου. Δεν αφιερώνω πολλές ώρες για να διαβάσω Φυσική, θα μπορούσα και περισσότερο, ωστόσο για αυτούς που δεν τους αρέσει το συγκεκριμένο μάθημα θα έλεγα ότι ο μαθηματικός τομέας της Φυσικής είναι λίγο δύσκολος, αλλά οι ιδέες της Φυσικής μπορούν να γίνουν κατανοητές».
Ο Θανάσης το νέο σχολικό έτος θα είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου και ο στόχος του είναι η εισαγωγή του στο Πολυτεχνείο και από εκεί και πέρα, ευελπιστεί ότι το μέλλον θα ανοιχτεί μπροστά του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...