Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Πύργος: Τίμησαν το εγχείρημα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου!


 
Το κοινωνικό φροντιστήριο του Πύργου αποτέλεσε ίσως τη σημαντικότερη έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής και ανιδιοτελούς προσφοράς, αποδεικνύοντας ότι στην πρωτεύουσα της Ηλείας κάτι δείχνει να αλλάζει.


Για αυτόν τον λόγο, ο δήμος Πύργου αποφάσισε να τιμήσει τους καθηγητές που προσέφεραν αμισθί τις υπηρεσίες του καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, σε μια σεμνή εκδήλωση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Λατσείου Δημοτικού Μεγάρου.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο εμπνευστής της ιδέας του κοινωνικού φροντιστηρίου, Χρήστος Αθανάσουλας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πραγματικά καινοτόμου εγχειρήματος.
«Είχα αγωνία να δω πού θα φτάσει αυτό το ταξίδι, το οποίο πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ακόμα και από αυτούς που δεν έχουν μάθει να μετέχουν και να προσφέρουν και το αντιμετώπισαν αρνητικά».
Ο κ.Αθανάσουλας επισήμανε τη μοναδικότητα του εγχειρήματος, καθώς δεν εκδηλώθηκαν πάνω από 4-5 ανάλογες πρωτοβουλίες πανελλαδικά. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τη Μητρόπολη, δημοτική αρχή αλλά και τον ίδιο τον δήμαρχο προσωπικά για τη διάθεση μέρους του μισθού του για τις ανάγκες του φροντιστηρίου, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τις χορηγίες που συγκεντρώθηκαν από απλούς πολίτες ακόμα κι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Παράλληλα προανήγγειλε τη λειτουργία του θερινού τμήματος για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου από την 1η Ιουλίου.
«Ο ένας χρόνος εμπειρίας μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι για το παράδειγμα που δίνουμε στην πόλη. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε θέλει να συνεισφέρει με κάθε τρόπο».
Ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, συνεχάρη τους συντελεστές του εγχειρήματος, κάνοντας λόγο για στοίχημα που κερδήθηκε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
«Όταν κάποιοι μεμψιμοιρούν για τον Πύργο, εμείς απαντάμε ότι έχουμε κοινωνικό φροντιστήριο» τόνισε.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο δήμαρχος παρέδωσε στους καθηγητές που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς ένα συγχαρητήριο έγγραφο καθώς και την πιστοποίηση της συμμετοχής τους, ώστε να βρίσκονται και στο επόμενο κοινωνικό φροντιστήριο.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Fopan83@gmail.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...