Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας: Τα ονόματα που θα «παρελάσουν» το φετινό καλοκαίρι


 
Ευανθία Ρεμπούτσικα, Σάκης Ρουβάς, Νατάσα Θεοδωρίδου, Χάρις Αλεξίου, Πέγκυ Ζήνα είναι μερικά από τα ονόματα που θα περάσουν φέτος από το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας. Οι παραστάσεις που θα δοθούν, μουσικές και θεατρικές, είναι σίγουρα πολύ λιγότερες από αυτές των προηγούμενων χρόνων, αλλά είναι προσεκτικά επιλεγμένες με στόχο να καλύπτουν τα γούστα μικρών και μεγάλων. Το αναλυτικό πρόγραμμα αναμένεται με ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

«To αστέρι κι η ευχή» είναι ο τίτλος της νέας μουσικής παράστασης - πρότασης της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Μια παράσταση με μουσικές γεννημένες μέσα από εικόνες. Με μουσικές από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, με χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης, που θα δούμε την Κυριακή 21 Ιουλίου, στο Θέατρο Δάσους Δρούβα.
Ο Σάκης Ρουβάς, μετά την περσινή επιτυχημένη συναυλία, επιστρέφει στο Θέατρο Ολυμπία», αλλά αυτή τη φορά στο ρόλο του Διονύσου, στην τραγωδία του Ευριπίδη «Βάκχες» σε σκηνοθεσία και μετάφραση του Δημήτρη Λιγνάδη. Οι «Βάκχες» - από τα πληρέστερα και πιο ολοκληρωμένα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας - μπορούν να διαβαστούν και να παρασταθούν με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής μας. Κάτι που θα δούμε το Σάββατο 27 Ιουλίου, στο Θέατρο «Ολυμπία».

Ο Ιούλιος θα κλείσει μια ακόμα συναυλία από τη Νατάσσα Θεοδωρίδου που δίνει ραντεβού με τους θαυμαστές της, στο Θέατρο Ολυμπία την Τετάρτη 31 Ιουλίου.
Η Χάρις Αλεξίου, η αγαπημένη ερμηνεύτρια μικρών και μεγάλων, λίγα χρόνια μετά επιστρέφει στην Ηλεία, μαζί με μία νέα μουσική μπάντα τους «Nouveau Sextet» (κορυφαίους Έλληνες σολίστες) καλώντας τους θεατές να έρθουν κοντά της μέσα από τα τραγούδια, την Τετάρτη 7 Αυγούστου. Για πρώτη φορά, με όλη την αμεσότητα της ερμηνείας της, θα σταθεί σε απόσταση αναπνοής από το κοινό. Για περισσότερες από δυο ώρες θα παρουσιάσει τραγούδια από το νέο της album «η Τρίπλα» αλλά και τραγούδια από το γνωστό ρεπερτόριο της δοσμένα με ένα καινούργιο τρόπο θα συνθέσουν το σκηνικό για τις πιο ατμοσφαιρικές νύχτες του καλοκαιριού.
Ενθουσιασμένη από την Ηλεία, την οποία έχει επισκεφθεί και οικογενειακώς, η Πέγκυ Ζήνα δίνει ραντεβού με τους θαυμαστές της σε μια άκρως διασκεδαστική συναυλία, που θα δοθεί το Σάββατο 17 Αυγούστου στο Θέατρο «Ολυμπία».
Με πολλές και… τοπικές παραστάσεις
Αυτό είναι μόνο ένα μέρος του προγράμματος του φετινού Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο, όπως έχουμε ξαναγράψει, θα στηρίζει πολύ και τις τοπικές πολιτιστικές ομάδας, μουσικής και θεάτρου, οι οποίες με τις παραστάσεις τους κρατούν ψηλά το επίπεδο του πολιτισμού στην Ηλεία.
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.
Νάνσυ Σπυροπούλου
patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ