Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

«…Να σε πω τη μοίρα σου!» - Οι μάντισσες τσιγγάνες του Πύργου!


Οι περισσότεροι έχουν ακούσει παραπάνω από μια φορά τη φράση «ασήμωσε να σε πω το ριζικό σου» από ηλικιωμένες κυρίως τσιγγάνες, οι οποίες προθυμοποιούνται, έναντι αμοιβής φυσικά, να μας πουν τη μοίρα μας, να μας πουν το ριζικό μας, αποκαλύπτοντας το μέλλον, βγάζοντας στο φως ότι υπάρχει και δεν υπάρχει στα μύχια της ψυχής μας, δίνοντας συμβουλές για το πού και πότε θα συναντήσουμε την ευτυχία.
Όλα αυτά, με την αρχαιότερη ίσως, μαντική τέχνη, αυτή της χειρομαντείας. Τι γίνεται όμως εάν δώσουμε το χέρι μας; Το πιο πιθανό είναι να μη μείνει ούτε κέρμα στο πορτοφόλι μας!
Ασημώνει λοιπόν, ο πρόθυμος να μάθει το ριζικό του, γνωρίζοντας οτι οι προφητείες της τσιγγάνας δεν θα «πιάσουν» χωρίς ασήμωμα. Είναι τόσο μα τόσο καλά προετοιμασμένες που καταφέρνουν αρκετές φορές να αποσπάσουν τα χρήματα, είτε γιατί είναι καλές στα ταχυδακτυλουργικά είτε γιατί έχουν το χάρισμα της πειθούς.
Η πλειονότητα των θυμάτων τους είναι ηλικιωμένοι. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά στην Ηλεία με τσιγγάνες οι οποίες με την πρόφαση της χειρομαντείας πλησιάζουν και αφαιρούν από τα θύματά τους χρήματα και αντικείμενα αξίας. Πριν από λίγες ημέρες, στο ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας στον Πύργο, ένας ηλικιωμένος άνδρας έπεσε θύμα μιας τσιγγάνας που τον πλησίασε με σκοπό να τον «ξεματιάσει», ζητώντας του να βγάλει από το λαιμό του τον χρυσό σταυρό του και να της τον δώσει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ξεματιάσματος. Της τον έδωσε αλλά… ποτέ δεν τον πήρε πίσω!
Τέτοιου είδους περιστατικά σημειώνονται, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Παρενοχλούν τους περαστικούς, κλέβουν όσους πέσουν στα δίχτυα τους, αρκετές φορές συλλαμβάνονται αλλά πάντοτε θα υπάρχουν άτομα με …«μαντική ικανότητα». Σύμφωνα με την Κωνσταντίνα Σταθά, «τσιγγάνες που πλησιάζουν τους περαστικούς για να ζητήσουν χρήματα ή τσιγάρα, καθώς και για να διαβάσουν το χέρι τους, υπάρχουν παντού.

Μπορεί να γίνονται συλλήψεις αλλά δεν νομίζω πως θα σταματήσει το φαινόμενο αυτό. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μάθει σε αυτό τον τρόπο ζωής και η απουσία του κράτους είναι ιδιαίτερα αισθητή» συμπληρώνει  η Κωνσταντίνα!
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...